Conference League

Gigi Becali anunță FINALUL după Anderlecht - FCSB: „Gata, în iarnă desființăm! Nu sunt prostul proștilor!”

+12 Foto
Gigi Becali, patron FCSB

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 27 octombrie 2022

După Anderlecht - FCSB 2-2, Gigi Becali (64 de ani) a anunțat că va înceta să investească la Unirea Constanța, echipa de Liga 2 care servește drept „satelit” al FCSB-ului, și că va reduce la minimum numărul de grupe de vârstă din Academia clubului. 

Eliminarea FCSB-ului din Conference League se lasă cu urmări. Dezamăgit, Gigi Becali a anunțat „la cald” că va tăia finanțarea de la echipa de Liga 2 la care evoluează juniorii din Academia FCSB-ului, adică Unirea Constanța, și că va închide o parte dintre grupele de la Academia clubului. 

Gigi Becali anunță FINALUL după Anderlecht - FCSB 2-2: „Nu sunt prostul proștilor!”

„Din iarnă, strategia mea este să desființăm echipa de la Clinceni (n.r. - Unirea Constanța), că nu suntem proștii care să dăm 30.000-40.000 de euro pe lună ca să ținem jucătorii acolo. E treaba lor ce fac, dar îmi iau jucătorii de acolo, nu le mai plătesc salariile! 

Iar din 12 grupe de la Academie vor rămâne 5-6. Lasă, să facă Hagi cea mai bună și frumoasă Academie. Mă costă 1,5 milioane pe an. Am spus: «Băi, arătați-mi un jucător!» Pentru ce dau 1,5 milioane de euro pe an? Gata, la revedere! 

Ce zice regulamentul? 5 grupe? 5 grupe să fie și la revedere! Nu sunt prostul proștilor! 500.000 de euro la Clinceni, 1,5 milioane la Academia, deci două milioane pe an. Ce, am înnebunit?”, a precizat Becali la emisiunea „Fotbal Club”, de pe DigiSport. 

Gigi Becali a recurs deja, în trecut, la decizia anunțată în această seară: în 2011, a desființat Academia clubului, dar și echipa a doua, nemulțumit de faptul că nu produceau jucători suficient de buni pentru a urca la prima echipă.

Unirea Constanța, echipă care se bazează pe tinerii jucători promovați din Academia lui FCSB, considerați insuficient de buni momentan pentru prima echipă roș-albastră, ocupă locul 18 din 20 în Liga 2, cu doar 9 puncte acumulate în 11 etape.

Cum au sărbătorit fanii FCSB golul lui Compagno cu Anderlecht:

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.