Campionate

Decizie finală: ce se întâmplă cu Neymar după ce a fost acuzat de fraudă

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 29 octombrie 2022

Neymar (30 de ani) a fost achitat de Procuratura Spaniolă, după ce a fost acuzat de fraudă de fondul DIS, după transferul de la Santos la Barcelona, în 2013.

Procuratura Spaniolă l-a achitat pe Neymar, notând că „acuzațiile au fost construite pe prezumții, dar ar fi trebuit dovedite, ceea ce nu s-a întâmplat”.

Neymar, achitat de Procuratura Spaniolă

Dis deținea în 2013 40% din drepturile de imagine ale brazilianului. Ei au acuzat că transferul s-a făcut pentru o sumă mult mai mare decât cea declarată, de 57,1 de milioane de euro. Din această sumă, 40 au ajuns la familia lui Neymar, iar 17,1 la Santos. 

DIS a încasat astfel numai 6,8 milioane de euro din cele 17,1 primite de Santos și a deschis proces, acuzând că Barcelona şi jucătorul s-au înțeles pentru a tăinui adevărata valoare a mutării lui pe Camp Nou

Acum, Justiția Spaniolă a închis cazul definitiv, din cauza lipsei de dovezi. Neymar fusese acuzat și la TAS și FIFA, dar cazul a avut același deznodământ de fiecare dată, brazilianul fiind achitat.

„După aproape zece ani de la transfer și după toate încercările defăimătoare, tendențioase și neglijente ale acuzatorilor privați, care au provocat daune incalculabile reputației, cazul este în sfârșit închis”, a transmis departamentul de comunicare al lui Neymar.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.