Hochei

Hocheist din Miercurea Ciuc, umilit la un meci din Ungaria: „M-au pus să cânt imnul. Atitudinea față de cetățenii din Transilvania e rușinoasă”

FOTO: Facebook @aroncika

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 29 octombrie 2022

Aron Reisz (27 de ani), hocheist maghiar născut la Miercurea Ciuc, a fost umilit înaintea meciului dintre Ferencvaros și Gheorgheni, scor 1-5, disputat miercuri, în Erste Liga.

Aron Reisz este un hocheist cu naționalitate maghiară, născut la Miercurea Ciuc și care evoluează în acest moment în prima ligă austriacă, la Fehervar AV19.

Fost jucător chiar la Ferencvaros, Reisz a dorit să asiste live la disputa cu Gheorgheni, dar s-a lovit de atitudinea discriminatorie a firmei de securitate. 

Hocheist din Miercurea Ciuc, victima discriminării la meciul Ferencvaros - Gheorgheni

„Am achiziţionat biletele de intrare online. Voiam să merg cu tatăl meu. Întrucât mă consideram un spectator absolut neutru în acea seară, nici nu m-am gândit să schimb biletele pentru sectorul oaspeților. Totuşi, organizatorii au considerat că aceasta a fost o greşeală. Motivul a fost că sunt născut la Miercurea Ciuc.

Pe cei de la serviciul de pază nu i-a interesat că sunt cetăţean maghiar, cu domiciliu în Ungaria, au spus că prezint risc de securitate din cauza locului de naştere. Şi toate astea, bineînţeles, într-un mod umilitor, au vrut să mă pună să cânt imnul lui Ferencvaros ca să mă lase să intru în sală cu biletul meu valabil.

Ferencvaros nu a avut nicio problemă cu locul de naştere când am câştigat titlul de campion în culorile lor (a fost primul titlu în două decenii). Atitudinea discriminatorie a clubului Ferencvaros faţă de cetăţenii născuţi în Transilvania este rușinoasă”, a transmis Aron Reisz printr-o postare pe Facebook. 

În urma incidentului, clubul maghiar și-a prezentat public scuzele.

Citește și alte știri din sportul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.