Liga 1

Mircea Sandu voia grațierea unui condamnat din Dosarul Transferurilor: „Băi președinte, ai bun-simț și dă-i drumul din închisoare!”

Sandu susține că Gică Popescu ar fi meritat să fie grațiat de președintele țării după condamnarea din Dosarul Transferurilor (2014). Traian Băsescu era numărul 1 în stat la acea vreme.

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu, Ionuţ Iordache  —  duminică, 30 octombrie 2022

La împlinirea a 70 de ani, Mircea Sandu a acordat un amplu interviu Gazetei Sporturilor. Printre altele, Sandu susține că Gică Popescu ar fi meritat să fie grațiat de președintele țării după condamnarea din Dosarul Transferurilor (2014). Traian Băsescu era numărul 1 în stat la acea vreme.

Mircea Sandu voia grațierea lui Gică Popescu

- Mai țineți minte ce-ați gândit când Popescu a fost condamnat? Când ați aflat decizia condamnării lui?
- Eram cu Puiu Iordănescu în mașină și ne duceam spre Rin, hotelul lui Negoiță. Era seara premergătoare Adunării Generale (n.r. - urmau alegerile pentru șefia FRF, câștigate în cele din urmă de Burleanu). Am ajuns acolo și l-am văzut pe unu', Bodescu. Nu știam cine e, bine, nici acum nu știu, în fine... Era foarte dinamic pe-acolo. Rămăsese discuția că o parte dintre membri au nevoie de un candidat de-al lor și nu se vor mai prezenta. Atunci s-a tot vehiculat și e o realitate. Iordănescu a fost propunerea unui membru, că atât era nevoie, să candideze la acele alegeri. El și-a dat acordul, era și foarte susținut. Am avut o discuție în trei cu el și cu Gică. Popescu a zis: „Dacă nea Puiu candidează, înseamnă că eu o să fiu sigur condamnat, e ca și cum aș recunoaște o vină!”. Nu știu ce știa Gică. În orice caz, cred că n-ar fi fost rău ca Iordănescu să candideze. Dar în condițiile astea ar fi rămas suspiciunea că l-au condamnat pe Gică pentru că a candidat el.

- Da!
- Faptul e consumat acum. Dar uitați-vă că Hoeness, de la Bayern, a făcut o evaziune 30 de milioane, constatată. A stat câteva luni în condiții de hotel și i-au dat drumul. Gică Popescu a plătit banii, a murit și taică-su de supărare după ce-a făcut infarct. Nu se poate să n-ai un pic... Băi președintele Românei, ai fost pe stadioane și te-ai bucurat! Ai bun-simț pentru astfel de oameni! Dă-le, bă, drumul! Nu se supără nimeni în țara asta pe chestia asta. Nu era criminal, nu violator, nu bancrute, nu d-ăștia care fac sutele de milioane, miliardele, care dispar din România și nu se întâmplă nimic. Și-l iei pe Gică Popescu, care a dat și banii înapoi. Păcat! Gică ar fi avut o altă ascensiune, o reprezentare mult mai importantă în plan internațional pentru România, pentru fotbalul românesc.

>

300.000 de euroeste prejudiciul pe care Gică Popescu l-a plătit pentru transferul lui Lucian Sânmărtean de la Bistrița la Panathinaikos, în 2003

Mai multe știri despre Mircea Sandu:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.