Liga 1

Moment emoționant înainte de Rapid - CFR Cluj » Primul lider al galeriei giuleștene, în lacrimi în fața Peluzei

FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

Articol de Andrei Crăiţoiu, Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video)  —  duminică, 30 octombrie 2022

Ioan „Mache” Mihai (76 de ani), primul lider al galeriei giuleștene, a fost protagonistul unui moment emoționant înaintea partidei dintre Rapid și CFR Cluj, din etapa cu numărul 16 din Liga 1. 

Pentru rapidiști, Ioan Mihai, fost actor la teatrul de revistă „Constantin Tănase”, este cunoscut ca „Mache” sau „Crețu”. Și recunoscut ca primul șef al galeriei giuleștene, care s-a născut cu adevărat, ca grup, în anii '60.

VIDEO Moment special înainte Rapid - CFR Cluj 

>

Astăzi, gruparea rapidistă i-a pregătit o surpriză. „Mache”, în prezent în scaun cu rotile, a fost dus în fața peluzei vișinii. Dotat cu nelipsitul fular, s-a ridicat o clipă, a dus mâna la inimă, apoi a ascultat cântecele „moștenitorilor” lui. 

Veteranul rapidist a fost năpădit de emoții și a plâns ca un copil, pe gazon, în fața galeriei.

„Mache” a mărturisit într-un interviu acordat Gazetei în august 2022 că aștepta de mult timp primul contact cu noua arenă din Giulești:

Mi-au promis băieții din galerie că o să mă ajute să vin. Singur nu pot, că merg greu, după ce mi-au amputat două degete de la piciorul stâng, din cauza unui diabet. Declanșat prin '88, când m-a luat Securitatea, că aflaseră ce făceam. Eram actor și îl imitam foarte bine pe Ceaușescu, pe la diverse petreceri. Scriam și pamflete despre ei
- Ioan Mihai

Ioan Mihai, primul lider de galerie al Rapidului

VIDEO. Atmosferă senzațională înainte de Rapid - CFR Cluj

>

Citește și alte știri din SuperLigă: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.