Rapid a învins-o pe CFR Cluj, scor 2-1, cu două penalty-uri contestate vehement de campioană. Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu l-a desființat pe Cătălin Popa, care a greșit la ambele faze.
Dan Petrescu a criticat în termeni duri arbitrajul de la derby: „Viciere de rezultat! A fost ca pe vremea Scorniceștiului!”, în timp ce Mihai Stoica, managerul rivalei FCSB, a ironizat deciziile: „Dacă s-a ajuns să se dea penalty la ținere reciprocă... a) contra CFR-ului, b) cu VAR... e grav!”.
Penalty inventat în repriza secundă din Rapid - CFR Cluj
Rapid a primit un penalty gratuit în minutul 69. Marko Dugandzic s-a luptat pentru balon cu Andrei Burcă la 6 metri de poartă, pentru o minge centrată de Onea, apoi s-a prăbușit la pământ.
Cătălin Popa a arătat penalty, iar decizia sa a fost aprobată de Ovidiu Hațegan, arbitrul din camera VAR.
N-aș fi dat penalty niciodată pentru așa ceva! După părerea mea sunt doi jucători într-un contact, dar nu mi se par niște lucruri evidente. La penalty trebuie să fie lucruri clare. Nu dădeam niciodată!
Ion Crăciunescu la „Fotbal Club”, la DigiSport
Ion Crăciunescu: „Eu nu dădeam nici primul 11 metri!”
În minutul 32, Scuffet a ieșit hazardat, până la 12 metri de poartă. Portarul „feroviarilor” a ajuns târziu la minge, colegul Yuri degajând printr-o „foarfecă” spectaculoasă, și l-a lovit violent pe Luckassen, cu ambele mâini în figură.
„Centralul” Cătălin Popa nu a remarcat inițial contactul, dar a fost avertizat din camera VAR de Ovidiu Hațegan și a acordat penalty pentru Rapid și „galben” pentru Scuffet.
Ion Crăciunescu consideră însă că decizia corectă ar fi fost fault în atac, pentru că Luckassen îl atinge pe Yuri înainte să fie lovit de Scuffet. Decizia corectă ar fi fost fault în atac + cartonaș roșu pentru Scuffet!
Da, dacă este să punem așa o fază, într-adevăr există o împingere între Luckassen și jucătorul în alb (n.r. Yuri). Se duce direct în el și îl împinge. Sancțiunea se dă împotriva primului jucător care comite greșeala. Primul este jucătorul în vișiniu care se duce cu brațele în spatele adversarului! Umăr la umăr înseamnă cu totul altceva. Înseamnă că doi jucători sunt în poziții egale, în care umărul e în același nivel cu umărul adversarului. Sancțiunea lui Scuffet, după părerea mea... mi se pare o intrare brutală asupra unui adversar fără să joace mingea. Poate să fie și cartonaș roșu.
Ion Crăciunescu, la „Fotbal Club”, la DigiSport
{{text}}