Altele

Legendarul șahist Anatoly Karpov, om al regimului Putin, se află în comă indusă. Teorii contradictorii: a căzut acasă vs. a fost găsit inconștient lângă Duma de Stat

Anatoly Karpov

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 31 octombrie 2022

Șahistul Anatoly Karpov, 71 de ani, se află în comă indusă, după un incident care e subiectul mai multor teorii.

În acest moment nu se știe cu certitudine cum a fost rănit și cum a ajuns în spital, scrie presa internațională.

Fiica lui, Sofia, spune că Anatoly a fost găsit inconștient acasă, după ce a suferit un accident domestic.

Pe de altă parte, omul de afaceri Andrey Kovalev susține pe canalul său de Telegram că Anatoly Karpov a fost găsit inconștient lângă Duma de Stat, parlamentul rus, iar căzătura ar fi fost de fapt un atac asupra lui de către persoane necunoscute.

O a treia variantă care circulă în presa rusă și pe rețelele de socializare ar fi că marele șahist a consumat alcool în zona Parlamentului și a suferit un accident în timp ce era sub influență. Fiica lui a negat, spunând și că incidentul a avut loc sâmbăta trecută.

Anatoly Karpov a suferit o căzătură cu consecințe grave

Federația rusă de șah a informat oficial că problemele lui Karpov „au fost cauzate de o căzătură”. El se află la terapie intensivă neurologică, în spitalul Sklifosovsky din Moscova, în stare gravă, dar stabilă. Suferă de o rană cranio-cerebrală, are șoldul drept fracturat și a fost internat cu o alcoolemie ridicată.

Karpov e membru al partidului lui Putin, Rusia Unită. A fost deputat în Duma de stat, dar a fost sancționat de UE. El a fost campion mondial la șah între 1975 și 1985 și a creat 46 de școli de șah în toată lumea, însă planurile sale au fost oprite de invazia rusă din Ucraina.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.