Liga 1

Nou antrenor anunțat în SuperLiga, la doar 36 de minute după vestea demisiei fostului „principal”!

Laszlo Balint a revenit la UTA // foto: Imago Images

Articol de Bogdan Cioara (Arad)  —  marţi, 01 noiembrie 2022

Zi plină în Liga 1: Laszlo Balint (43 de ani) este noul antrenor al celor de la UTA! Brașoveanul a semnat astăzi, în dimineața în care Ilie Poenaru a demisionat de pe banca arădenilor.

„Clubul UTA anunță că, începând de mâine, banca tehnică va fi condusă de Laszlo Balint. Colaborarea cu Laszlo Balint se întinde până la finalul sezonului Ligii I, cu opțiune de prelungire din vară”, se arată în comunicatul emis de club.

Laszlo Balint a revenit la UTA, după demisia lui Ilie Poenaru

Precedentul mandat al lui Balint pe banca arădenilor se încheiase în ianuarie. Atunci, Balint a lăsat-o pe UTA pe locul 10. Acum, o preia de pe 15! 

Au existat discuții și cu Costel Gâlcă, dar părțile nu au ajuns la aspectele financiare în cadrul negocierilor. Laszlo Balint a transmis în discuțiile cu conducerea că mai are ceva de demonstrat, că simte o datorie față de clubul arădean.

Balint era liber de contract din august, când a fost demis de pe banca celor de la CSU Craiova. El o mai antrenase pe UTA între 2019 și ianuarie 2022.

Balint o preia pe UTA pe locul 15, penultimul, cu doar 16 puncte adunate în primele 16 meciuri din acest sezon. Arădenii nu au mai câștigat în campionat de pe 9 septembrie.

36 de minuteau trecut între anunțul demisiei lui Ilie Poenaru și cel al angajării lui Balint

Balint vine după un mandat nereușit la Universitatea Craiova

Laszlo Balint

Balint este cel care a readus-o pe UTA pe prima scenă a fotbalului românesc. În precedentul mandat pe banca arădenilor a obținut 36 de victorii, 28 de egaluri și a pierdut de 30 de ori.

În vară a preluat-o pe CSU Craiova, cea mai mare provocare din cariera sa de până acum, dar a rezistat doar 7 meciuri pe banca alb-albaștrilor. A fost înlăturat chiar după victoria din derby-ul Craiovei, 2-1. Anterior, pierduse două meciuri la rând.

Ilie Poenaru a demisionat în această dimineață 

La scurt timp înainte de anunțul angajării lui Laszlo Balint, arădenii au transmis că Ilie Poenaru a demisionat de la cârma echipei

La solicitarea antrenorului Ilie Poenaru și a staff-ului său tehnic, clubul UTA anunță rezilierea de comun acord a contractelor acestora. Le mulțumim tuturor pentru perioada petrecută la Arad și le dorim mult succes în viitor!

- Comunicat UTA

Antrenorul bucureștean a rezistat numai 18 meciuri la UTA Arad. Palmaresul acestuia pe banca „Bătrânei Doamne”: 5 victorii, 5 egaluri și 8 înfrângeri.

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.