Opinii

Vassaras, te ascultăm!

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  Tuesday, 01 November 2022

Referitor la arbitrajul catastrofal din meciul Rapid - CFR, tinerii mei colegi Crăițoiu, Răureanu și Udrea au oferit o informație inedită. Conform căreia dacă la primul penalty pentru giuleșteni "centralul" Cătălin Popa a colaborat cu Ovidiu Hațegan din camera VAR, ba a și schimbat decizia luată inițial, căci nu dictase 11 metri, la al doilea n-a mai făcut-o! Hațegan ar fi vorbit degeaba, Popa nu l-a băgat în seamă!

Pretinzând că "Am controlat bine momentul, am văzut că Dugandzici e faultat și n-am nevoie să mai revăd nimic", Popa n-a dat curs invitației lui Hațegan de a merge la monitorul din marginea terenului și a verifica duelul dintre Dugandzici și Burcă. Întrucât reluările video au demonstrat clar că Dugandzici a simulat după o ținere reciprocă, rezultă că arbitrul piteștean a greșit grav dictând penalty. De aici, logică și observația celor trei că, titlul articolului de marți, "Popa a refuzat intervenția VAR". Așa se întâmplă când te crezi mai deștept decât ești.

Evident că informația amintită modifică sensibil datele problemei. Îl disculpă pe Hațegan, bănuit că nu l-ar fi trimis pe "central" să urmărească înregistrarea, dar îl acuză și mai tare pe Popa. Fără drept de apel.

De spus că împotriva acestuia CFR a întocmit un rechizitoriu de amploare, în mare parte convingător. Care îi reproșează arbitrului și că, ignorând repetatele trageri de timp din final, nu le-a permis clujenilor, recunoscuți ca specialiști în materie, să execute ultima lovitură de colț. Gest interpretat ca rea-credință.

Altfel, nu există niciun motiv să punem la îndoială corectitudinea informației furnizate de Crăițoiu, Răureanu și Udrea. Felicitări că au obținut-o! Numai că ea s-ar cuveni confirmată oficial, fiind una pe surse, de către Comisia Centrală a Arbitrilor. Iar persoana cea mai indicată să se pronunțe, inclusiv asupra prestației lui Cătălin Popa, ar fi însuși președintele CCA, grecul Kyros Vassaras.

E de datoria acestuia, chiar obligație de serviciu, să coboare din amvon. Să analizeze fazele litigioase (măcar) din întâlnirea Rapid-CFR. Să explice când și cât a greșit Popa, dacă el consideră că a greșit. Poate că noi toți am văzut strâmb. Să detalieze în ce a constat rolul lui Hațegan și așa mai departe.

Totodată, să precizeze pe ce criterii l-a delegat CCA pe Popa, care nu-i pe lista FIFA, la un asemenea derby și de ce, prima întrebare, meciul dintre ocupantele locurilor 2 și 3 din Superligă nu i s-a încredințat lui Istvan Kovacs? Arbitrul nostru numărul 1, selecționat pentru a oficia în curând la Mondialele din Qatar.

S-a speculat că, deși din Carei, Kovacs ar sta și s-ar pregăti mai mult la Cluj, din care cauză nu s-ar recomanda s-o fluiere pe CFR. În regulă, de înțeles, să nu neglijăm acest argument. Dar cum a fost atunci posibil ca Istvan Kovacs să conducă, 24 de ore mai târziu, partida dintre U Cluj și FCSB?! U nu mai e din Cluj sau ce?!

Toate acestea sunt chestiuni pe care Vassaras trebuie să le lămurească, iată de ce îl așteptăm să ia cuvântul. Cât mai repede. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.