Liga 1

L-a provocat pe Dică în studio: „Nu mă preocupă asta” / „Nick, tu auzi ce spun?”

Nicolae Dică și Emil Grădinescu, în studioul OrangeSport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 02 noiembrie 2022

Emil Grădinescu (63 de ani) l-a provocat pe Nicolae Dică, în studioul Orange Sport, în seara zilei în care antrenorul a demisionat de la FCSB. Experimentatul comentator sportiv a sugerat că roș-albaștrii au fost ajutați de arbitru să ajungă în grupele Conference League.

În cadrul emisiunii în care a vorbit despre motivele despărții de FCSB, Nicolae Dică a amintit în repetate rânduri de faptul că a calificat echipa în grupele Conference League.

La un moment dat, Dică a spus în studioul Orange Sport că „Primul obiectiv când am venit la FCSB a fost să intrăm în grupele Conference League”.

Și a completat: „Văzusem meciul tur cu Saburtalo (n.r. - pierdut, 0-1) și am spus: «La ce lot avem, trebuie să intrăm în grupe». Am intrat în grupe, ne-am îndeplinit obiectivul, dar am văzut apoi că în grupe se voia și mai mult, și mai mult... ceea ce nu am putut face, nu aveam două echipe echilibrate valoric”.

Nicolae Dică, provocat de Emil Grădinescu

În acel moment, Emil Grădinescu, prezent la rândul lui în studio, a intervenit și a urmat dialogul de mai jos:

  • Emil Grădinescu: „Vorbind despre grupe, despre calificarea în grupe, mai știi cum îl cheamă pe arbitrul de la meciul din deplasare cu Viking?” 
  • Nicolae Dică: „Nu știu, pe mine nu mă preocupă”. 
  • Grădinescu: „Dar știi că are și el un mare merit în calificarea voastră”. 
  • Dică: „Nu, meritul este al nostru, că ne-am dus acolo, am atacat, am condus și am marcat 3 goluri”. 
  • Grădinescu: „Sigur, în primul rând este meritul vostru”. 
  • Dică: „Toată lumea ia meritul jucătorilor, că e noroc... nu, norocul...” 

  • Grădinescu: „Nu, mă, nu-l iau, dar și arbitrul... hai, mă, penalty-ul ala îl dădea un arbitru din 10. Dar a fost, într-adevăr”.
  • Dică: „Dacă era 2-1 pentru noi, trebuia să stăm în apărare, să intrăm în prelungiri? Nu, noi ne-am dus să facem 3-1, să ne calificăm, că așa e gândirea mea. Nu e meritul echipei că pierdem acasă, apoi mergem în deplasare și câștigăm?”
  • Grădinescu: „Ba da, în primul rând e meritul echipei. Dar numele ăsta trebuia să-l ții minte. Bognar îl cheamă (n.r. - râde)”.
  • Dică: „Noi vedem doar finalul, că a dat 11 metri”.
  • Grădinescu: „Nick, tu mă auzi ce spun? Da, mă, în primul rând este meritul vostru. Dar e și băiatul ăla care a pus cireașa pe tort”.
  • Dică: „A pus-o că așa a fost, a fost 11 metri. OK, putea și să nu-l dea”.

Meciul Viking - FCSB 1-3, în urma căruia FCSB s-a calificat în grupele Conference League, a fost condus de o brigadă de arbitri maghiari, care l-a avut la centru pe Tamas Bognar.

FCSB a înscris golul calificării în prelungirile reprizei secunde, de la punctul cu var, după un penalty dictat ușor de Bognar la o intervenție asupra lui Florinel Coman. Decizia a fost aprig contestată de adversari.

Mai multe știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.