Liga Campionilor

Presa din Spania e împărțită, după prestaţia lui Radu Petrescu în Viktoria Plzen - Barcelona: „Arbitraj corect” vs „Slab”

Radu Petrescu, Foto: Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 02 noiembrie 2022

Radu Petrescu (39 de ani) a fost lăudat de presa din Spania pentru prestația din Viktoria Plzen - Barcelona, scor 2-4: „A condus cu seriozitate și a avut dreptate în deciziile luate, și-a câștigat credibilitatea jucătorilor”.

„Centralul” român se numără printre cei mai contestați arbitri din Liga 1. Însă marți seară, la Plzen, și-a făcut treaba bine. Dacă As sau Sport l-au ignorat complet, ceea ce-i ok, Mundo Deportivo chiar a simțit nevoia să-l laude.

„Penalty corect acordat de Radu Petrescu în Viktoria Plzen - Barcelona”

„Într-un meci fără miză, arbitrul român Radu Petrescu a condus ostilitățile din teren cu seriozitate și a avut dreptate în puținele decizii pe care le-a avut de luat, câștigându-și astfel credibilitatea fotbaliștilor. Bine plasat, a fluierat cu aceleași criterii acțiunile sancționabile ale protagonistilor partidei, practicând uneori un arbitraj preventiv. 

A știut să folosească corect avantajul atunci când ocazia o impunea și a avut dreptate în minutul 49 să sancționeze cu penalty faultul lui Pablo Torre asupra lui Chory. De asemenea, «centralul» a arătat corect patru cartonașe galbene. Pe scurt, arbitraj corect al românului în meciul de adio al Barcei în Liga Campionilor”, a fost analiza reporterilor Mundo Deportivo, care i-au dat două stele („bine”), ca și catalanilor Dembele și Ansu Fati, și au titrat „Arbitraj corect”.

Marca a văzut altfel prestaţia lui Radu Petrescu din Viktoria Plzen - Barcelona

Petrescu a avut nevoie de intervenția VAR doar pentru a valida golul de 2-0, marcat de Ferran Torres, în minutul 44. Extrema catalanilor a punctat cu o execuție din 6 metri, dar golul a fost inițial anulat, după ce asistentul Radu Ghinguleac a ridicat fanionul, semnalând că Jordi Alba, autorul pasei decisive, s-ar fi aflat în ofsaid. 

Faza a fost analizată în camera VAR, unde se aflau Ovidiu Hațegan și Marco Di Bello, iar decizia a fost întoarsă și reușita a fost validată. Poate și de aceea, sancționând astfel întreaga brigadă, cotidianul madrilen Marca i-a dat numai o stea („slab”).

VIDEO. Dumitru Dragomir, atac dur la adresa VAR: „Este o rușine! Ce caută arbitrii acolo dacă nu au capacitate?”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.