Liga 1

Cum plănuiește Nelu Varga să recupereze cele „30-40 de milioane de euro” investite la CFR Cluj: „Putem fi chiar pe plus la anul”

Nelu Varga, patron CFR Cluj

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 04 noiembrie 2022

Nelu Varga, finanțatorul de la CFR Cluj, a dezvăluit cum plănuiește să recupereze toți banii investiți la clubul din Gruia.

Varga a preluat-o pe CFR Cluj în 2017, atunci când societatea se afla în insolvență, și a plătit 5 milioane de euro pentru a o readuce pe linia de plutire. De atunci, a investit sume importante, iar la finalul anului 2021 CFR înregistra datorii de 26 de milioane de euro.

Astăzi, după calificarea campioanei României în play-off-ul Conference League, Varga a dezvăluit că a investit aproape 40 de milioane de euro la club, însă este încrezător că-și va recupera banii.

Un pas important în această direcție ar fi încasarea banilor pentru calificarea în grupele Europa League, obiectiv pe care i l-a impus lui Dan Petrescu pentru sezonul următor. 

Cum plănuiește Nelu Varga să recupereze cele „30-40 de milioane de euro” investite la CFR Cluj

„Până acum, am băgat peste 30-40 de milioane de euro în 5 ani. Până în primăvară, dacă merge bine echipa, voi avea un deficit de peste 20 de milioane. Aș avea de unde să-i recuperez. Dar nu vor mai fi alte datorii, doar către mine. Cu o calificare anul viitor, vom fi foarte bine.

Avem jucători de vânzare, avem oferte pentru 3-4 jucători. Am vrut să-i țin până în iarnă, iar din iarnă ne putem despărți de ei pentru sume importante. Dacă intrăm în grupele Europa League, sunt pe zero.

De acolo putem ajunge pe plus. Până atunci mai avem de tras. Dar nu mai văd imposibil să-mi recuperez banii. Acum 1-2 ani aveam o mare supărare pentru că nu vedeam luminița. S-au făcut lucruri foarte bune, s-au redus multe costuri.

Avem un buget echilibrat. La anul putem fi pe plus. Dacă m-ați fi întrebat acum un an, eram convins că nu mai recuperez banii. Acum, bugetul pe an e în jur de 18 milioane”, a precizat Varga la Fanatik.

Cei 8 posibili adversari ai lui CFR Cluj în play-off-ul Conference League sunt Bodo/Glimt, AEK Larnaca, Ludogorets, Braga, Sheriff Tiraspol, Qarabag, Trabzonspor și Lazio.

Câștigătoarea dublei manșe va merge în optimile competiției. „Dubla” din play-off este programată pe 16 și 23 februarie 2023.

Mai multe știri despre CFR Cluj: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.