Sporturi

Semnal de alarmă tras prin intermediul sportului » A alergat 150 de kilometri pe E85-Drumul Morții, pentru a se monta separatoare rutiere

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 05 noiembrie 2022

Sub deviza „E85 – Drumul Morții – Vrem parapete pentru viață!”, Cosmin Răileanu a inițiat un proiect de conștientizare a necesității îmbunătățirii siguranței rutiere. La miezul nopții acesta a pornit în alergare din Bacău până la Râmnicu Sărat. În total un drum de 150 de kilometri.

„Alerg pentru prevenție și pentru separatoare de sens pe E85. Acesta este cel mai periculos drum pe care am circulat vreodată”, a spus Cosmin cu câteva minute de a pleca în cursa-protest pe care a inițiat-o.

„Locuiesc la jumătatea Drumului European 85 și am fost martor la foarte multe accidente. Este drumul pe care îl parcurg cel mai des, mă gândesc cu groază când plec pe acest drum că am mai multe șanse să nu ajung la destinație și mă gândesc la copiii mei”, spune Cosmin.

„Separatoarele de sens chiar te protejează de mașinile de pe contrasens. Dacă s-ar instala mai multe în zonele critice ar fi mai puține accidente de circulație. Asta înseamnă mai puține victime și mai mulți oameni care să ajungă la famiile lor întregi”, a mai adăugat acesta.

Cursa a pornit din Bacău, din parcul de lângă Catedrala Înălțarea Domnului, chiar la miezul nopții de vineri, la ora 00:00. În total, 150 de kilometri până la Râmnicu Sărat. Pe ultimii kilometri din traseu i se vor alătura soția sa, Elena, și cei doi copii, Augustin (10 ani) și Marina (13 ani), care îl însoțesc adesea la competițiile de alergare la care participă.

Cosmin este un pasionat de sport și de alergare. A participat constant la numeroase maratoane cum ar fi Aleargă Hășmașii, Maratonul Argonauților, H3RO – concurs de triatlon, X-Race 2022 sau Ultra Race România despre care spune că a fost cea mai mare provocare în materie de alergare.

Mai mult, alături de cinci prieteni aleargă constant și organizează trasee mai lungi prin dealurile Subcarpaților de Curbură.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.