Campionate

Pique a jucat ultimul meci din carieră » Barcelona - Almeria a trecut în plan secund

+21 Foto
Gerard Pique/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  sâmbătă, 05 noiembrie 2022

Barcelona - Almeria 2-0, în etapa #17 din La Liga, a fost ultimul meci jucat de Gerard Pique. Legendarul fundaș s-a retras din fotbal la 35 de ani, acasă, pe Camp Nou.

Meciul propriu-zis cu Almeria a trecut în plan secund. Evenimentul principal al zilei pe Camp Nou a fost retragerea lui Gerard Pique, legendarul stoper catalan. Fanii și-au arătat aprecierea pentru cariera legendară a fundașului încă dinainte de startul partidei, cu mesaje de mulțumire afișate în tribune. 

Și colegii au profitat de ultimul meci oficial jucat alături de Pique, îmbrăținșându-l adesea la încălzire. Suporterii și-au arătat iubirea pentru Pique încă din startul meciului, la penalty-ul obținut de catalani. Stadionul i-a strigat numele căpitanului, cameramanii l-au ținut în prim-plan, dar pe gazon, dorințele lor nu se îndeplineau.

Lewandowski a luat mingea și a executat de la 11 metri: norocul nu a fost de partea lui și balonul a lovit bara. Fanii au continuat să îl aplaude pe Pique la fiecare atingere de minge, la fiecare preluare sau pasă scurtă.

Golurile pe Camp Nou au venit abia după pauză. Dembele s-a distrat cu apărarea adversă și a deschis scorul în minutul 48. De Jong a punctat și el, în minutul 62. Șutul lui Fati a fost blocat de portar, mingea a ajuns la Frenkie, iar olandezul nu a stat pe gânduri și a scuturat plasa.

Meciul cu Almeria a trecut din nou în plan secund, în minutul 82. Pique a fost atunci schimbat de Xavi, care i-a oferit un ultim standing ovation fostului său coleg. Gerard a ieșit în uralele unui public venit pe Camp Nou special pentru el. 

Vizibil emoționat, campionul mondial și european a fost îmbrățișat de colegii săi în drumul spre banca de rezerve. Ajuns la marginea terenului, Pique și-a stăpânit cu greu lacrimile, l-a luat în brațe pe Xavi și s-a așezat lângă Busquets, colegul său de generație și ultimul mohican rămas din echipa „blaugrana” care scria istorie.

+21 Foto
foto: Imago

Clasament La Liga

FINAL. Barcelona - Almeria 2-0

Barcelona - Almeria, echipe de start:

Barcelona: Ter Stegen - Balde, Pique, M. Alonso, Alba - De Jong, Busquets, Pedri - Dembele, Lewandowski, F. Torres
Antrenor: Xavi

Almeria: Martinez - Ely, Chumi, Kaiky - Mendes, Robertone, Melero, Costa, Akieme - Ramazani, Baptistao
Antrenor: Rubi

Stadion: Camp Nou
Arbitru: Pablo Gonzalez

VIDEO Gerard Pique și-a anunțat retragerea printr-un clip emoționant

>

„Culers (n.r. denumirea fanilor Barcelonei), am un singur lucru să vă spun. Am decis că este timpul să închid un ciclu. Am spus întotdeauna că după FC Barcelona nu va mai fi o altă echipă și așa va fi. În această sâmbătă va fi ultimul meu meci pe Camp Nou”, a transmis Pique, printr-o postare pe Twitter.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.