Liga 1

Ilie Dumitrescu explică unde s-a făcut diferența între FCSB și Rapid: „O schimbare totală” » Pe cine a remarcat în derby

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 07 noiembrie 2022

Ilie Dumitrescu a analizat derby-ul FCSB - Rapid 3-1 și a explicat unde s-a făcut diferența în favoarea trupei lui Mihai Pintilii.

FCSB a reușit una dintre cele mai bune prestații din acest sezon și s-a impus categoric în fața ocupantei locului 2, iar Ilie Dumitrescu este de părere că diferența s-a făcut în startul partidei.

Concluziile lui Ilie Dumitrescu după FCSB - Rapid 3-1

„Rapid a fost surprinsă pe început de meci de acest pressing avansat. La primele două goluri, erau 6-7 jucători ai FCSB-ului în treimea adversă. A fost un pressing controlat, lucrat. 

Pot să spun că Andrea Compagno, Cordea, Tavi Popescu au fost extraordinari. Șut a fost exemplar. A făcut pressing avansat.

Olaru a fost peste tot, iar Oaidă a făcut un joc extrem de inteligent și eficient pentru echipă. Iar Tamm și Haruț au fost exacți.

E o schimbare totală. Nu știu dacă în 3-5 zile s-a lucrat atât de intens ca să ai o așa exprimare consistentă. Nu poți să faci un pressing din ăsta dacă nu e lucrat, dacă nu e în grup.

FCSB, o echipă diferită de ceea ce am văzut cu West Ham, ce am văzut pe la Cluj”, a spus Ilie Dumitrescu, potrivit digisport.ro.

E doar meritul jucătorilor! Îi felicit, au demonstrat că merită să fie la Steaua. Le-am spus astăzi că trebuie să facă presiune. Știam că ei nu au viteză foarte mare în linia de fund, Săpunaru și Grigore au o vârstă. I-am cerut lui Șut să fie atent pe mingea a doua. Nu am fost doar eu responsabil, au fost și Marius Popa, Tommy Neubert, Lucian Filip. 

Toți au rămas alături. Ce le-am spus ține de mine. Le-am dat plăcere la antrenamente, jocuri. Au căpătat încredere. A contat mult că au venit și suporterii la ei aseară. Sper ca Tavi Popescu să își revină și să țină ritmul din seara asta. E mai important meciul următor de campionat. 

La Galați ne vom prezenta cu cei care au jucat mai puțin, vom lua și jucători de la echipa secundă. Suntem Steaua și mergem să câștigăm. Când vom intra în play-off, putem face și niște precizări despre cine ia titlul. Play-off-ul e aproape de noi, suntem la doar 3 puncte distanță. A fost o victorie foarte importantă azi. 

- Mihai Pintilii, antrenor FCSB

VIDEO Andrea Compagno: „Sper și trebuie să jucăm mereu așa!”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.