Continuă șicanele dintre Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo și acționarul majoritar al clubului, Dorin Șerdean (53 de ani). Omul de afaceri din Alba Iulia a contestat Planul de reorganizare modificat, votat de Adunarea Generală a Creditorilor pe 14 octombrie, iar judecarea contestației are loc astăzi la Tribunalul București.
UPDATE 16:00 / Contestația lui Dorin Șerdan, de azi, a fost amânată „pentru lipsă de procedură” pentru 16 noiembrie. Pe 21 noiembrie e programată judecarea Planului de reorganizare modificat
„Eu știu despre contestația mea în privința anulării votului, că se va rejudeca pe 16 noiembrie, instanța solicitând în plus niște documente legate de procesul verbal al ședinței din 14 octombrie, tabelul cu votanții etc.
Despre cealaltă contestație privind tabelul creditorilor, în speță eu, am contestat faptul că APCH a fost încadrată greșit cu creanța de circa 5.800.000 lei în categoria creditori cu cauza de preferință și că trebuia încadrată cu toate creanțele în categoria creditori chirografari. În apărarea sa, administratorul judiciar invocă tardivitatea contestației mele, dar contestația se bazează pe existența unor documente noi, recent apărute în dosar, referitoare la erori și/sau situații de dol (explicație dex = acțiune făcută cu rea-credința, cu viclenie, pentru a determina pe cineva să încheie un contract nefavorabil sau să admită o clauză defavorabilă într-un contract), or atunci legea permite depunerea de contestații de către alți creditori fără invocarea tardivității. Astăzi avocatul meu a depus la dosar o parte din aceste documente.
- Dorin Șerdean pentru GSP:RO
Fanii-acționari care finanțează echipa de fotbal din Liga 2 cu sumele produse de Programul DDB au încercat în weekend o manevră prin care să-l scoată pe Șerdean de la masa credală.
Concret, vineri, 4 noiembrie, APCH i-a virat în cont lui Dorin Șerdean, suma de 16.185 de lei, cu care acesta figurează în Tabelul Definitiv Actualizat, la categoria creditori salariați, cu ordinea de preferință. Datoria era o restanță din perioada în care administratorul Lotus Perfect Products SR a fost președintele executiv la Dinamo.
„Un truc ieftin pentru a mă scoate din Tabelul creditorilor și astfel să nu mai pot contesta nimic. Tipic APCH, «transparent», «democratic», și așa mai departe", a reacționat Dorin Șerdean, pentru GSP.ro, când s-a trezit cu banii de la APCH în cont, luni dimineață.
Șerdean n-a acceptat plata: „Am fost la bancă să îmi avizeze ordinul de plată prin care am returnat plata eronată efectuată vineri, 4 noiembrie, de APCH”.
Potrivit administratorului judiciar, Răzvan Zăvăleanu, „planul de reorganizare modificat prevede achitarea integrală a creanței domnului Dorin Șerdean”.
Tensiuni între fanii lui Dinamo și Dorin Șerdean
Tensiunile dintre Dorin Șerdean și APCH ating cote maxime. Tot vineri, 4 noiembrie, acționarul majoritar a deschis un nou front de luptă cu fanii-acționari, care încearcă din răsputeri să-l îndepărteze de la Dinamo. Omul de afaceri a cerut în instanță dizolvarea APCH. Un dosar în acest sens se află pe rolul Judecătoriei Sectorului 2 București.
Dorin Șerdean a explicat pentru Gazeta Sporturilor motivele pentru care a contestat în instanță planul de reorganizare, modificat, cu prelungirea perioadei de reorganizare, aprobat de Adunarea Generală a Creditorilor Dinamo 1948 S.A., la 14 octombrie.
Omul de afaceri din Alba Iulia se declară nemulțumit de faptul că administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, i-a refuzat votul în Adunarea Generală a Creditorilor, considerând că nu este un simplu creditor, ci controlează Dinamo 1948 S.A., prin intermediul Lotus Perfect Products SRL.
Dorin Șerdean, replică pentru Zăvăleanu
„Eu ca persoană fizică, Dorin Șerdean, înscris la categoria creditori salariați, am votat împotriva modificării planului deoarece am considerat că nu este viabil. Nu se menționează sursele de finanțare, previziuni cash-flow, etc.
Toată direcția celor propuse de administratorul judiciar este dată spre nu știu ce împrumuturi viitoare, un investitor, se ajunge la o cifră de 51 milioane lei necesară în viitorul apropiat și mediu, etc, deci totul ambiguu și nimic concret”, a transmis Dorin Șerdean.
În continuare, Dorin Șerdean a detaliat motivul pentru care a menționat în cererea de anulare a hotărârii Adunare Generale a Creditorilor că „nu se află în situația de a controla direct sau indirect debitorul, neavând calitatea de acționar al lui Dinamo 1948 S.A. (în faliment)”.
Eu am votat ca și creditor salariat în cadrul SC Dinamo 1948 SA, deci nu ca asociat unic și administrator al lui Lotus și am considerat că este incorect să mi se anuleze votul.
- Dorin Șerdean
Dorin Șerdean: „De 8 luni utilizează toate tertipurile împotriva mea”
Dorin Șerdean dă de înțeles că nu s-a putut implica în destinele clubului Dinamo 1948 S.A. din cauza acțiunilor administratorului judiciar, îndreptate împotriva lui.
„Și dacă vreți,. continuăm și pe lângă procedură. Ce control am eu atât timp cât administratorul judiciar nu ține cont de hotărârea instanței în privința desfacerii contractului meu de munca? Din martie, deci de opt luni, utilizează toate tertipurile juridice posibile pentru ca eu să nu fiu repus în drepturi.
A cerut ordonanță președințială ca să nu fie dusă la îndeplinire hotărârea instanței, apoi a făcut apel. Iar în urmă cu trei zile, luni, 31 octombrie, sub pretextul schimbării avocatului a mai cerut un termen, totul ca să tergiverseze lucrurile deși realitatea consfințită printr-o hotărâre a unei instanțe judecătorești este una singură: mi-au desfăcut contractul de muncă ilegal, printr-un abuz. Și altele, multe altele”, a acuzat Dorin Șerdean.
Răzvan Zăvăleanu: „Șerdean controlează Dinamo”
Într-un document trimis la Tribunal, joi, 27 octombrie, Răzvan Zăvăleanu explica judecătorului sindic că Dorin Șerdean nu a avut drept de vot, deoarece nu este un simplu creditor al SC Dinamo 1948 S.A.
„Domnul Dorin Șerdean este administrator și asociat unic (cota de participare la beneficii și pierderi 100%/100%) al Lotus Perfect Products SRL, acționar al Dinamo 1948 S.A. ce deține o cotă de participare la beneficii și pierderi de 72,8758%/72,8758%.
De asemenea, nici Lotus Perfect Products SRL nu este un simplu acționar majoritar al Dinamo 1948 SA„, scrie în actul depus de Răzvan Zăvăleanu la dosar.
Administratorul judiciar al lui Dinamo a evidențiat faptul că Dorin Șerdean controlează Dinamo, prin intermediul Lotus Perfect Products SRL.
„Conform concluziilor din raportul privind cauzele și împrejurările care au condus Dinamo 1948 SA la starea de insolvență, managementul defectuos al membrilor din conducerea Dinamo 1948 SA, respectiv Lotus Perfect Products SRL, Fernandez Cortacero Pablo Manuel și Couto Lago Alejandro, a fost cauza principală a intrării debitoarei în incapacitate de plată, ce a culminat cu deschiderea procedurii de insolvență la 28 iunie 2021. Așadar, Dorin Șerdean controlează prin intermediul Lotus Perfect Products SRL debitoarea Dinamo 1948 S.A.
Ceilalți acționari care au votat în cadrul adunării generale a creditorilor se află într-o situație diferită, aceștia având drept de vot conform prevederilor din Legea nr. 85/2014”.
Replica lui Dorin Șerdean
La rândul său, Dorin Șerdean a replicat: „În mod greșit, administratorul judiciar a considerat că există această incompatibilitate prevăzută de dispozițiile art. 138 alin. 5 din Legea 65/2014 și a caracterizat situația acestuia ca fiind fără drept de vot".
Șerdean a precizat că a fost reprezentat de avocat la Adunarea Generală a Creditorilor și și-a exprimat votul în scris la sediul administratorului judiciar.
Șeful de la Lotus Perfect Products SRL acuză nu a fost tratat la fel ca entitatea lui Nicolae Badea, care deține 7,031% din acțiunile lui Dinamo 1948 S.A.
„De altfel, poziția administratorului judiciar este una contradictorie, întrucât a aplicat un tratament discreționar diferit în cazul creditoarei Asociația Club Sportiv «Fotbal Club Dinamo București» căreia i-a recunoscut votul și în același timp este și acționar al Dinamo 1948 S.A.
Votul acesteia fiind înregistrat, în condițiile în care Asociația Club Sportiv "Fotbal Club Dinamo București" este acționar al debitoarei Dinamo 1948 S.A. - în faliment”, spune Șerdean.
{{text}}