Liga 1

Irezistibilul Tavi » S-a distrat cu apărarea Rapidului, iar Becali jubilează: „E doar la 60-70% din potențial”

+33 Foto
Octavian Popescu, în FCSB - Rapid 3-1 // foto: Imago Images

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Tuesday, 08 November 2022

Prestația lui Octavian Popescu (19 ani) din derby-ul FCSB - Rapid 3-1 i-a adus cel mai mare index InStat, dar și un procent imens al duelurilor câștigate, mai ales pentru un fotbalist ofensiv, a trecut de 60%, victima preferată fiind Onea, în fața căruia a reușit jumătate dintre duelurile în care s-a impus duminică.

Cordea a fost desemnat omul meciului de comentatorii TV, însă MVP-ul desemnat de firma de monitorizare InStat a fost altcineva. Și anume: Octavian Popescu! A avut cel mai mare index, cel care reprezintă, practic, o medie a tuturor reușitelor și nereușitelor unui fotbalist pe parcursul jocului, ținând cont de toți parametrii.

Top 5 fotbaliști în FCSB- Rapid 3-1

FOTBALISTINDEX
Oct. Popescu264
Olaru259
Cordea256
Șut254
Compagno248

Capitolul de joc la care Octavian Popescu a excelat duminică a fost cel al duelurilor. A fost implicat în nu mai puțin de 21 de astfel de momente de joc, al doilea ca volum total, după Compagno, dar cu un procent senzațional al duelurilor câștigate. 

A terminat jocul cu peste 60%, un nivel fantastic pentru un fotbalist ofensiv, care de regulă trece cu greu de 50%. De exemplu, atacantul italian, care a avut o prestație foarte bună, n-a atins nici măcar 40%.

Octavian Popescu n-a avut rival pe teren în FCSB - Rapid 3-1

FOTBALISTDUELURI CÂȘTIGATE (%)
Oct. Popescu62%
Olaru50%
Compagno39%
Cordea33%
Sefer33%
Fl. Coman33%
Emmers32%
Al. Ioniță29%
Luckassen29%
Dugandzici17%
A. Ciobanu17%

Adversarul cu care Popescu s-a aflat cel mai des față în față în duelurile unu contra unu a fost Onea, fundașul dreapta al Rapidului. Cei doi au purtat nu mai puțin de 9 dispute, iar raportul a fost clar în favoarea lui Tavi: scor 6-3. 

În fața cui a câștigat Popescu cele 13 dueluri: Onea (6), Săpunaru (2), Albu (2), Kait (1), Morais (1) și Alexandru Ioniță (1).

Tavi Popescu a fost la doar 60-70 la sută din potențial în meciul cu Rapid. Dacă o să continue așa, o să vedeți cine e Tavi Popescu.

- Gigi Becali, patron FCSB

Concluziile lui Dumitru Dragomir după FCSB - Rapid:

>

Mai multe știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.