Campionate

Xavi a criticat arbitrajul după victoria la limită a Barcelonei: „Totul a fost contra noastră” » Catalanii au revenit de la 0-1 cu un om în minus

+12 Foto
FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 09 noiembrie 2022

Xavi, antrenorul Barcelonei, s-a declarat mulțumit de faptul că elevii săi au revenit de la 0-1 în meciul cu Osasuna, marcând de două ori în repriza secundă.

La conferința de presă, tehnicianul a vorbit despre importanța victoriei care îi asigură Barcelonei locul 1 până la reluarea campionatului și a criticat prestația arbitrului Gil Manzano.

Xavi, încântat după Osasuna - Barcelona

„La pauză le-am spus că trebuie să aibă încredere. Am avut răbdare și am profitat de ocazii. Este unul dintre meciurile în care am demonstrat că suntem maturi. E o victorie incredibilă și am sărbătorit în vestiar. Acum sunt foarte mândru de echipă”, a spus Xavi.

Antrenorul catalanilor a vorbit și despre prestația lui Gil Manzano, care l-a eliminat pe Robert Lewandowski în prima repriză și pe Gerard Pique, care era rezervă, la pauză.

„Ne-am simțit prejudiciați. Sunt decizii nedrepte. Totul a fost contra noastră. La golul lor a fost fault, iar eliminarea lui Lewandowski e îndoielnică”, a adăugat Xavi.

Voiam să mă bazez pe Pique. Christensen nu are încă ritm, iar Eric Garcia are un probleme. Mă gândeam că Pique va juca. Dar a fost eliminat. Ne-am simțit prejudiciați și de aceea a avut acea reacție.

 - Xavi, antrenor Barcelona

VIDEO Barcelona, victorie la limită cu Osasuna

Barcelona a ajuns la 37 de puncte în La Liga, după 14 etape, grație unei victorii la limită pe terenul Osasunei.

Gazdele au deschis scorul în minutul 6, prin David Garcia, care a reluat cu capul o centrarea venită din corner. Catalanii au cerut fault, dar arbitrul a validat golul.

Situația s-a complicat pentru Barcelona în minutul 31, când Robert Lewandowski a văzut al doilea galben, după cel din minutul 11, și a fost eliminat.

După pauză, trupa lui Xavi a forțat în atac și a reușit să întoarcă scorul. Mai întâi, Pedri a punctat în minutul 48, cu un șut de la 12 metri. Scorul final l-a stabilit Raphinha, în minutul 85. Abia intrat pe teren, brazilianul a marcat cu o lovitură de cap spectaculoasă, de la marginea careului, profitând de ieșirea hazardată a portarului Osasunei.

Barcelona are 5 puncte peste Real Madrid, care are un meci în minus, și va sta pe primul loc până la reluarea campionatului, în weekend-ul 31 decembrie - 1 ianuarie.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.