Handbal

Veterana Katrine Lunde, record pentru Norvegia! După 5 titluri la Euro, 2 Mondiale și 6 Ligi ale Campionilor, continuă pe teren: „Asta mă ține concentrată”

Katrine Lunde, portarul norvegian în vârstă de 42 de ani, foto: Imago

Articol de Costi Prună  —  miercuri, 09 noiembrie 2022

Katrine Lunde, portarul norvegian în vârstă de 42 de ani, a bifat a 55-a convocare pentru un meci la turneele finale ale Campionatului European, un nou record. Norvegia a bătut Ungaria, scor 32-22, Lunde nu a apărat, dar meciul a contat în palmaresul ei. 

Precedentul, 54, îi aparținea franțuzoaicei Siraba Dembele Pavlovic de la CSM București, care s-a retras însă anul trecut de la națională. Lunde, o legendă în activitate a handbalului, are mai mult de 335 de meciuri internaționale într-o carieră la echipa națională întinsă pe două decenii. 

În acest timp, Katrine Lunde a cucerit 5 titluri europene (2004, 2006, 2008, 2010, 2020), două titluri olimpice (2008, 2012) și două mondiale, dar și 6 Ligii ale Campionilor. Întrebată care este secretul longevității ei la nivel înalt, Lunde a răspuns pentru site-ul EHF: 

„Nu știu. Am o pasiune sinceră pentru acest sport, îmi place să mă antrenez, să urmăresc toate detaliile. Mă bucur că am avut mereu antrenori buni, care inspiră, la echipa națională. Comunicarea e importantă și am avut-o mereu, asta mă ține concentrată și contribuie la durabilitatea și bunele mele evoluții”.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.