Handbal

Scandal uriaș la Euro 2022, după scenele jenante cu adversarele României » Au ratat intenționat, apoi au sărbătorit golul adversarelor!

FOTO: Captură @Sport.pl

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 10 November 2022

Victoria Spaniei în fața Germaniei, scor 23-21, a declanșat un scandal la Campionatul European de handbal feminin. A fost exact rezultatul care a calificat ambele naționale și a scos Polonia din calcule.

Grupa D a Campionatului European a fost cea mai palpitantă. Gazdele din Muntengru au câștigat toate meciurile și au intrat cu punctaj maxim în faza următoare. Celelalte două poziții calificabile s-au decis chiar în ultima partidă, cea dintre Germania și Spania.

Scandal la Campionatul European de handbal

Spania avea nevoie obligatorie de o victorie în ultima rundă, în timp ce nemțoaicele mergeau mai departe și cu un eșec la diferență de două goluri. Fix acest scenariu a avut loc. 

Cu un minut înaintea finalului, ibericele conduceau cu 23-20. La acest scor, Spania mergea mai departe alături de Polonia, dar ar fi intrat cu zero puncte în grupa principală. Acțiunile care au urmat sunt considerate sfidătoare de polonezi. 

Aici s-a oprit mingea trimisă pe grabă de Spania, pentru ca adversarele să aibă timp să mai marcheze o dată

În ultimul minut, Spania a intrat în posesia mingii, iar jucătoarele au început să se uite una la cealaltă. Au simulat o acțiune ofensivă, au aruncat pe lângă poartă, apoi au așteptat pur și simplu să primească gol. Smits a pătruns nestingherită prin apărarea ibericelor și a marcat golul care califica ambele formații. 

VIDEO cu momentele scandaloase din ultimele secunde

A fost un moment straniu, în care ambele tabere au sărbătorit cu mâinile în aer. Spania a tras de timp la ultima fază, nu a mai atacat poarta. S-a încheiat 23-21!

De ce s-a bucurat Spania?

La Campionatul European există două faze de grupe, preliminare și principale. Din cele preliminare se califică primele 3 clasate din fiecare grupă de 4. În grupele principale se păstrează punctele acumulate în prima fază, mai puțin cele cu ultima clasată.

De ce Spania a dorit ca Germania să meargă mai departe? Pentru a-și păstra punctele și în grupa principală. Cu Germania eliminată și Polonia calificată, punctele din singura victorie a ibericelor nu ar fi contat mai departe. Spania ar fi început pe zero grupa principală și ar fi avut șanse minime la semifinale.

Departajarea între cele 3 formații, Spania, Germania și Polonia, toate cu 2 puncte, s-a făcut la golaverajul din confruntările directe. Iar 23-21 a fost rezultatul perfect pentru Spania și Germania, care au trimis Polonia acasă.

Sport.pl, unul dintre cele mai importante site-uri din Polonia, a titrat după meci: „Spania s-a bucurat la golul Germaniei. Da, cele două au eliminat Polonia!”.

Clasamentul în Grupa II principală:

EchipaGolaverajPuncte
1. Franța61-454
2. Muntenegru59-484
3. Țările de Jos53-542
4. Spania46-512
5. Germania46-520
6. România49-630

Citește și alte știri din handbal:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.