Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Dorința unui fost internațional german gay: „Ar fi extraordinar dacă s-ar întâmpla asta la turneul final”

Thomas Hitzlsperger / foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 11 noiembrie 2022

Fostul internațional german Thomas Hitzlsperger, în vârstă de 40 de ani, care a dezvăluit în 2013 că este gay, a declarat într-un interviu că i-ar plăcea ca un fotbalist homosexual să aibă propriul „coming out” la Mondial. În Qatar, o țară în care relațiile gay sunt interzise.

Ar fi extraordinar dacă s-ar întâmpla la acest turneu final, dar nu sfătuiesc pe nimeni să o facă. Nu este nici momentul, nici cel mai bun loc”. 

Întrebat despre suma primită de David Beckham pentru a promova Qatarul ca ambasador, 150 de milioane de lire (172 de milioane de euro) pentru 15 ani, Hitzlsperger a găsit un singur cuvânt: „Obscen”.

Un ambasador al CM 2022, declarație scandaloasă: „Homosexualitatea e o afecțiune psihică”

„În timpul competiției, multe lucruri se vor întâmpla în țara noastră. Să vorbim despre gay. Cel mai important lucru: toți vom accepta să vină în Qatar, dar va trebui ca ei să ne respecte regulile!”, a spus acesta într-un interviu pentru postul german ZDF.

Opinia lui Salman: „Homosexualitatea e o afecțiune psihică. A fi gay e haram, adică interzis!”. Interviul a fost întrerupt imediat de purtătorul de cuvânt al Comitetului de Organizare. 

În Qatar, regulile sunt extrem de stricte, iar homosexualitatea se pedepsește cu închisoarea.

Ideea lui Gary Lineker

Gary Lineker (61 de ani), fost mare atacant englez, a declarat: „Știu doi jucători gay din Premier League. Ar fi extraordinar dacă unul sau amândoi ar spune totul în timpul Mondialului. Ar fi incredibil”.

Acesta a continuat: „Nu eu trebuie să le zic numele. De ce n-au ieșit până acum? De frică! Teamă de necunoscut, cred. Poate că sunt îngrijorați de ce ar putea gândi colegii lor, deși unii dintre aceștia au aflat deja”.

Citește și alte știri despre Mondialul din Qatar: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.