Liga 1

Farul s-a împiedicat de Chindia la Ploiești » Meci spectaculos, marcat de o fază de cascadorii râsului

+7 Foto
Chindia Târgoviște - Farul Constanța/ foto Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 12 noiembrie 2022

Chindia a remizat cu Farul, scor 1-1, într-un meci din etapa 18 din Superliga.

Pe stadionul „Ilie Oană”, Chindia și Farul au început tare meciul. Echipa din Târgoviște a avut prima ocazie, prin Daniel Popa. Atacantul a trimis puțin pe lângă poartă, după centrarea lui Popadiuc. Farul a răspuns prin Alibec. Denis a fost lansat bine de Grameni și a trimis alături.

După jumătate de oră de joc, Torje a ratat o ocazie uriașă pentru echipa lui Hagi. Alibec a tras puternic din lovitură liberă, Căbuz a respins în față, iar Torje a trimis în peluză dintr-o poziție ideală. Chindia a răspuns două minute mai târziu, când Aioani a intervenit la șutul lui Passaglia.

După pauză, ritmul jocului a scăzut, însă meciul a fost reaprins de Pitu. Alexi a luat o fază pe cont propriu, a driblat doi adversari și a marcat cu un șut la colțul scurt. Chindia a egalat din penalty prin Neguț, în minutul 90, după faultul lui Corinus la Popadiuc .

Colțescu a dictat lovitură de la 11 metri cu ajutorul VAR, după 8 minute de așteptare. Monitorul de la marginea terenului nu a funcționat, iar Colțescu a văzut faza pe camera operatorului de la marginea terenului. După acest incident care a marcat finalul meciului, „centralul” a dat 10 minute de prelungiri.

Clasamentul din Superliga

Farul a rămas lider în Liga 1. Elevii lui Hagi au 41 de puncte în 18 etape, cu 9 peste Rapid, echipa de pe locul doi. Chindia e pe 9, cu 20 de puncte.

FINAL. Chindia - Farul 1-1

+7 Foto
foto: Imago Images

Foto Imago Images

Chindia - Farul, echipe de start:

CHINDIA: 33. Căbuz - 98. Căpușă, 6. Celea, 21. Orozco, 80. Dumitrașcu 88. Ioniță - 66. Ahmatov, 5. Passaglia - 10. Neguț, 59. Popadiuc, 80. Dumitrașcu - 19. D. Popa
REZERVE: Eșanu, Avram, Mihaiu, Jipa, Șerban, Grubac, Vorobjovas, Cooper, Cherchez
ABSENȚI: C. Dinu, Boldor (accidentați)
ANTRENOR: Anton Petrea

FARUL: 12. Aioani - 21. Sârbu, 17. Larie, 3. M. Popescu, 25. Kiki - 6. Băluță, 18. Artean, 24. Grameni - 11. Torje, 7. Alibec, 80. Pitu
REZERVE: 1. Buzbuchi, 8. Casap, 26. Ad. Mazilu, 27. Borza, 31. Banu, 77. Sali, Mboko, Corinus, V. Morar, Doukoure
ABSENȚI: Nedelcu, Benzar, Morar, L. Munteanu (accidentați)
ANTRENOR: Gheorghe Hagi

Stadion: Ilie Oană (Ploieşti)
Arbitru: Colţescu Sebastian (Bucureşti) / A1: Mitruţi Daniel (Craiova), A2: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare) / Arbitru VAR: Kovacs Szabolcs (Carei), Arbitru AVAR: Tunyogi Ferencz (Zalău)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.