Handbal

Ce nu s-a văzut la TV în meciul România - Spania de la Campionatul European de handbal » „Vulcanul” Pera, refuzul lui Neagu + Ce melodie ne-au atribuit organizatorii

+15 Foto
Bucuria de final a „tricolorelor”, după succesul cu Spania Foto: Raed Krishan

Articol de Andrei Petrescu  —  Saturday, 12 November 2022

România a învins-o pe Spania, 28-27, în primul meci din grupa principală II a Campionatului European de handbal feminin după un gol extraordinar reușit de Bianca Bazaliu în ultimele secunde ale confruntării. 

În continuare, 4 detalii observate din Skpoje, de la Centrul Sportiv Boris Trajkovski, în timpul și după partida cu ibericele.

1. „Vulcanul” Pera

Aflat la primul turneu final după ce a fost numit selecționer al naționalei de handbal feminin în august, Florentin Pera a trăit meciul la intensitate maximă. Acesta n-a stat nicio clipă pe bancă și a fost tot timpul cu gura pe jucătorele sale la fiecare acțiune ofensivă sau defensivă.

Antrenorul a fost ca un adevărat „vulcan” pe toată durata partidei. Pera a „erupt” prima dată în debutul repriei secunde, când jocul României scârțâia, Spania reușind să egaleze pe tabelă. Acesta a comentat deciziile arbitrilor sloveni și a primit cartonașul galben. 

Pentru ca mai apoi, la finalul meciului acesta să „explodeze” de fericire la golul magnific reușit de Bianca Bazaliu. După ce inițial i s-a făcut rău din cauza cotei uriașe de tensiune la care ajunsese confruntarea, acesta și-a revenit rapid și a luat-o la sprint ca un adevărat alergător aflat la proba de 100 de metri pentru a se bucura alături de jucătoarele sale de o victorie foarte muncită.

Florentin Pera, bucurându-se după golul victoriei reușit de Bianca Bazaliu

2. Neagu a refuzat să iasă la schimbare

Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii și motorul echipei naționale, a refuzat să fie înlocuită în a doua repriză, în ciuda opoziției selecționerului Florentin Pera.

S-a întâmplat imediat după ce Cristina a ratat o lovitură de la 7 metri, trimițând mingea în bară. Spania a avut atacul, a înscris pe pozițional și a egalat situația pe tabelă, 15-15. Înainte să repunem mingea de la centru, Pera i-a făcut semn Cristinei că vrea să o înlocuiască, dar interul stânga a refuzat, continuând să rămână pe teren.

Cristina a terminat cu 5 goluri meciul, fiind implicată și la faza ultimului gol, când i-a pasat Biancăi Bazaliu, care a „catapultat” mingea în poartă de la 15 metri chiar înainte de terminarea timpului.

Cristina Neagu, în timpul meciului România - Spania

3. Fani puțini, dar sufletiști

Disputat într-o sală cu o capacitate de 5.000 de locuri, meciul nu a atras aproape deloc spectatori. În jur de 150 de oameni au fost în tribunele arenei din Skopje. Dintre aceștia, 50 susținători ai „tricolorelor”.

Unii veniți din țară, alții de la Nice din Franța, iar alții care locuiesc la Skopje, aceștia le-au încurajat pe fete pe toată durata partidei. Cu două tobe extrem de zgomotoase, aceștia au scandat în repetate rânduri „România, România!” și aclamau fiecare jucătoare care reușea să marcheze. În cealaltă parte, fanii spanioli nu s-au deranjat să asiste la meci. 

Fanii români prezenți la Skopje, încurajându-le pe „tricolore”

4. „Din toată inima pentru România”

În momentul în care „tricolorele” erau prezentate înaintea partidei, în boxele sălii din Skopje s-a auzit melodia celor de la Voltaj, „Din toată inima”, cântec dedicat dragostei față de România. 

Melodia s-a auzit și la finalul partidei, în timp ce jucătoarele noastre sărbătoreau pe parchet alături de fani victoria care le dă speranțe în continuare la o calificare miraculoasă în semifinalele Campionatului European.

Citește și alte știri din handbal:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.