Liga 1

Valeriu Iftime l-a ofertat pe „Nagelsmann de România”: „Da, confirm”

Dragoș Militaru, antrenorul de la FC Botoșani // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 12 November 2022

Dan Roman (36 de ani), antrenor la CS Ocna Mureș, în Liga 3, a afirmat că FC Botoșani l-a ofertat pe Dragoș Militaru, tehnicianul în vârstă de 32 de ani de la Unirea Dej, echipa de pe locul 6 din Liga 2.

Zilele trecute, FC Botoșani a rămas fără antrenor principal, după ce conducerea clubului și Mihai Teja au ajuns la un acord privind rezilierea contractului.

Până la numirea unui nou „principal”, de echipă se va ocupa antrenorul secund Alin Bejan, dar conducerea clubului a pornit deja căutările pentru un înlocuitor full-time al lui Teja.

Patronul Valeriu Iftime s-a orientat către Dragoș Militaru, antrenorul în vârstă de numai 32 de ani de la Unirea Dej, revelația sezonului din Liga 2.

Valeriu Iftime l-a ofertat pe Dragoș Militaru, „Nagelsmann de România”

Informația a fost prezentată în studioul PrimaSport și confirmată de Dan Roman, alt antrenor tânăr, apropiat de Militaru.

„Confirm că a fost dorit mult de Botoșani. Recent, da. A refuzat, vrea să continue treaba la Dej, unde a creat un grup senzațional. I-a luat de tineri, acum 3 ani, și a reușit să ajungă departe.

Eu cred că în «nebunia» lui, la modul pozitiv, speră la promovarea în Liga 1. Ar fi ceva senzațional pentru o echipă cu buget așa mic precum Unirea Dej”, a precizat Roman la PrimaSport.

Dragoș Militaru o pregătește pe Unirea Dej din ianuarie 2020. Sub comanda lui, echipa a urcat în Liga 2 la capătul sezonului 2020/2021, iar acum luptă cu șanse reale la un loc de play-off în eșalonul secund.

Prin vârsta neobișnuită la care conduce echipa, Militaru amintește de Julian Nagelsmann, antrenorul lui Bayern Munchen, care în februarie 2016, la numai 28 de ani, devenea „principal” la Hoffenheim, în Bundesliga.

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.