Liga 1

Eficiență maximă, arbitraj penibil » CFR Cluj a stins „lanterna” Mioveni cu primul șut pe poartă. Mladinovici i-a refuzat un penalty campioanei

CFR Cluj s-a impus pe terenul Mioveniului, în runda #18 din Superliga

Articol de Otilia Cristea  —  Sunday, 13 November 2022

CFR Cluj s-a impus greu, cu scorul de 1-0, pe terenul celor de la CS Mioveni, în runda cu numărul 18 din Superliga. Campioana s-a chinuit cu „lanterna”, a înscris la primul șut pe poartă, abia în minutul 87, dar ar fi trebuit să primească un penalty în minutul 67. La meci au asistat 1.500 spectatori.

Campioana CFR Cluj a început în forță partida de la Mioveni. Janga a câștigat un duel aerian contra lui Garutti, balonul trecând puțin pe lângă poarta lui Iustin Popescu. Cea mai mare ocazie a primei reprize a venit în minutul 14, când Oancea, extrema argeșenilor, l-a pus la încercare pe Simone Scuffet, italianul din poarta CFR-ului. Șutul său puternic, de la marginea careului, a fost respins cu dificultate de jucătorul din „Cizmă”. 

CFR Cluj, victorie în ciuda arbitrajului la Mioveni

În minutul 29, Christopher Braun, fundașul lateral stânga al celor de la CFR Cluj, a șutat peste poarta gazdelor, de la marginea careului. În minutul 38, atacantul albanez al Mioveniului, Blerim Krasniqi, a trecut în viteză în flanc de Yuri, stoperul trupei lui Dan Petrescu, și i-a pasat în centru lui Ionuț Rădescu, care a reluat însă slab spre poarta ardelenilor.

Prima ocazie a reprizei secunde a avut loc în minutul 61. Claudiu Petrila, extrema CFR-ului, a pierdut mingea în jumătatea adversă. Argeșenii au plecat pe contraatac, dar Carnat a ratat din poziție ideală.

 În minutul 68, Emmmanuel Yeboah a fost faultat în careu de Garutti, însă arbitrul Horia Mladinovici a fluierat fault în atac. Centralul a fost chemat la marginea terenului, pentru a consulta monitorul VAR. Decizia finală a rămas însă neschimbată, lucru care l-a lăsat mască pe Dan Petrescu, care și-a făcut pur și simplu cruci pe margine.

Malele a deschis scorul la primul șut pe poartă al formației ardelene. Roger a executat o lovitură de la colț, mingea a ajuns la Cristi Manea, care a recentrat în careu, iar elvețianul a reluat din 6 metri cu capul, pe centrul porții. Bîrligea a trimis și el mingea în poartă, în prelungiri. Golul a fost anulat, deoarece tușierul semnalase un fault comis de Malele la Garutti.

Clasamentul actualizat din Superliga:

FINAL: CS Mioveni - CFR Cluj 0-1

CS Mioveni - CFR Cluj, echipe de start:

CS Mioveni: I. Popescu - Balaur, Al. Iacob, Garutti - Oancea, V. Pop, M. Panait, Burnea - Rădescu, Krasniqi, N. Carnat 
Rezerve: V. Sima - Trif, Ene, Coșereanu, C. Dumitru, D. Toma, Kabananga, Antal, Buziuc 
Antrenor: Marius Stoica 

CFR Cluj: Scuffet - Cr. Manea, Yuri, A. Burcă, Braun - Roger, Boateng, Cvek - Yeboah, Janga, Petrila 
Rezerve: Bălgrădean - R.Bălan, Kolinger, Billong, Bîrligea, Hoban, Bordeianu, Gîdea, Malele 
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: Orăşenesc (Mioveni)
Arbitru: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti) / A1: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe), A2: Marchidanu Marius Cristian (Brăila) / Arbitru VAR: Coza Ionuţ (Cernica), Arbitru AVAR: Popescu Adrian (Craiova)

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.