Formula 1

Scandal la vârful Red Bull, după Marele Premiu al Braziliei » Verstappen a ignorat ordinele echipei și nu s-a lăsat depășit de coechipierul Perez: „A demonstrat cine e el cu adevărat”

+15 Foto
Relația dintre Verstappen și Sergio Perez s-a deteriorat după episodul din Brazilia / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 14 November 2022

Marele Premiu al Braziliei, penultimul din actualul sezon din „Marele Circ”, s-a încheiat cu o dispută glacială între piloții celor de la Red Bull, Max Verstappen și Sergio Perez. Deja campion mondial și fără să aibă vreo miză reală în cursă, olandezul a refuzat să-i cedeze locul coechipierului său, cel care se află în luptă directă cu Charles Leclerc pentru locul secund în clasamentul piloților.

Red Bull e campioană la „constructori”, Verstappen și-a adjudecat cel de-al doilea titlu consecutiv, însă team-ul condus de Christian Horner încheie sezonul într-o notă extrem de tensionată. Asta pentru că, duminică seara, pe „Interlagos”, Max Verstappen a sfidat ordinele echipei și nu l-a lăsat pe colegul său să-l depășească în finalul cursei.

Cum ordinele de echipe sunt permise în Formula 1, ele jucând un rol deloc de neglijat în strategiile echipelor, Verstappen a fost sfătuit de inginerii de la boxe să-i permită mexicanului să treacă în față. Aflat pe locul 6 în acel moment, campionul en-titre a refuzat îndemnurile venite din partea echipei și nu s-a lăsat depășit de Perez, care a încheiat grand-prix-ul brazilian pe 7.

Sergio Perez a izbucnit la adresa lui Verstappen: „A luat cele două titluri și datorită mie!”

Furios peste măsură, Perez nu și-a putut ascunde deziluzia. A contestat ignoranța coechipierului său pe conversația radio cu echipa și nu l-a menajat pe Max nici la interviuri, unde a răbufnit:

Cred că a luat cele două titluri mondiale și datorită mie! Nu înțeleg motivele pentru care a făcut asta”, s-a plâns Sergio Perez într-una dintre reacțiile oferite la finalul cursei. 

Conversația radio pe axa Red Bull - Max Verstappen - Sergio Perez

  • Red Bull: „Checo, Max te va lăsa să treci”
  • Perez: „La naiba! Mulțumesc pentru asta băieți. Mulțumesc!”
  • Red Bull: „Max, lasă-l pe Checo să treacă. Max, ce s-a întâmplat?”
  • Verstappen: „V-am spus deja de vara trecută, nu mai îmi cereți niciodată asta! Suntem clari? V-am spus motivele mele și le susțin”
  • Red Bull: „Ne pare rău pentru asta, Checo”.
  • Perez: „Asta arată cine este el cu adevărat”

Verstappen, 25 de ani, a câștigat în 2022 un număr-record de curse, 14, fiind lider autoritar în clasamentul piloților, cu 490 de puncte. Sergio Perez și Charles Leclerc sunt la egalitate, ambii cu 290 de puncte, iar bătălia finală pentru locul secund se va da la finalul acsestei săptămâni, pe „Yas Marina”, în Marele Premiu din Abu Dhabi. 

Sergio Perez a fost „locotenentul” ideal pentru Verstappen în ultimele două sezoane. Mexicanul a respectat de fiecare dată ordinele echipei, ajutându-l pe olandez în momentele în care acesta avea mai mare nevoie

FOTO / Imagini spectaculaose surprinse în Marele Premiu al Braziliei

Citește și alte știri din Formula 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.