Liga 1

Nu e prima dată când Andrei Ivan o comite » Și Edi Iordănescu a pățit-o cu atacantul oltean!

În iunie, Edi Iordănescu l-a lăsat în tribună pe Andrei Ivan, nemulțumit de comportamentul pe care-l avea atacantul în antrenamente

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  marţi, 15 noiembrie 2022

În iunie, Edi Iordănescu l-a lăsat în tribună pe Andrei Ivan, nemulțumit de comportamentul pe care-l avea atacantul în antrenamente. Mihai Rotaru și Sorin Cârțu l-au criticat pe selecționer și și-au protejat jucătorul, pentru ca acum să aibă parte de aceleași probleme și la club!

Protecția pe care conducerea Universității i-a asigurat-o lui Andrei Ivan s-a întors acum împotriva clubului. În iunie, la o acțiune a echipei naționale, Edi Iordănescu a observat că Ivan nu se antrena serios și i-a atras atenția de câteva ori că ar trebui să-și schimbe comportamentul.

Nu e prima dată când Andrei Ivan o comite

„El ba se antrena, ba se supăra că nu era titular și spunea că-l durea ceva, pe urmă zicea că nu-l mai durea și voia să joace”, povestesc surse din Federație.

Iordănescu era nemulțumit și de atitudinea pe care o avea Mitriță și i-a pedepsit și pe el, și pe Ivan, i-a lăsat în tribună.

Aceleași surse povestesc că selecționerul îi avertizase: „La începutul fiecărei acțiuni a naționalei, Edi a pomenit în toate discursurile despre implicare, despre disciplină, a insistat către toți jucătorii din lot să nu mai vină la echipa națională ca într-un scurt concediu, să vină doar dacă au în minte calificarea la Campionatul European”.

Selecționerul i-a exclus pe Ivan și pe Mitriță pentru ca astfel să le dea exemple și celorlalți și să-i facă să înțeleagă că el vorbise serios atunci când insistase pentru implicarea lor serioasă în programul echipei. „Nu a renunțat la ei doi definitiv, dar de atunci nu i-a mai convocat deloc”, povestesc colaboratori ai lui Iordănescu din Federație.

L-au protejat încontinuu pe Andrei Ivan

Pentru că Ivan s-a plâns de probleme medicale în timpul antrenamentelor, Edward l-a lăsat în tribună, după care atacantul le-a transmis oficialilor de la Craiova că era sănătos și că selecționerul îl scosese din lot fără vreun motiv serios.

Sorin Cârțu și Mihai Rotaru au și reacționat atunci, l-au criticat pe Iordănescu pentru decizie. „Ivan n-a avut nicio problemă, ce naiba? A vorbit cineva din conducere cu el și i-a spus că nu avusese vreo accidentare”, a susținut Cârțu.

„Sorinaccio” și-a păstrat atitudinea și acum, când Rădoi l-a scos din lot pe Ivan tot din cauza indisciplinei, el a insistat că antrenorul nu a prezentat argumente concrete pentru care i-a trimis la echipa a doua pe Andrei și pe alți trei jucători: Hanca, Markovic și Vînă. Mirel explicase că îl atenționase pe Ivan să înceteze să mai simuleze faulturi, „pe urmă el a continuat să simuleze și așa s-a și accidentat”. Antrenorul a concluzionat că atacantul îi ignoră complet indicațiile.

Universitatea Craiova mai speră să-i vândă

Rotaru e îngrijorat din cauza deciziilor lui Rădoi și pentru că el crede că va putea încasa sume importante din vânzarea lui Ivan și a lui Markovic. Andrei are 25 de ani și a mai fost vândut o dată, în iulie 2017, atunci când Krasnodar a plătit trei milioane de euro în schimbul lui. Ivan nu s-a impus în Rusia și n-a fost convingător nici la Rapid Viena, acolo unde îl împrumutase Krasnodar. 

Craiova l-a răscumpărat din Rusia în 2019 cu 1,5 milioane de euro, o jumătate din suma pe care o încasase. Markovic are 21 de ani și a marcat 13 goluri în sezonul trecut. În stagiunea aceasta nu se mai descurcă la fel de bine, a dat doar două goluri. Rădoi a explicat că s-a săturat să-l roage pe Markovic să slăbească.

Nu le-a spus nimic în plus

Rădoi a prezentat în interviul de după meciul cu Rapid motivele pentru care i-a exclus pe cei patru. El nu a ascuns nimic, nu le-a transmis nimic în plus jucătorilor. Markovic e gras, Ivan simulează, Hanca și-a tras de tricou un adversar într-un meci din Cupă, iar Vînă nu a apreciat ajutorul pe care-l primise atunci când Mirel l-a readus de la echipa a doua, unde-l retrogradase Laszlo Balint. 

Acestea au fost exact reproșurile pe care antrenorul le-a avut și față de jucători, nu le-a imputat nimic în plus. Cârțu și Rotaru n-au tratat motivele acestea ca fiind unele îndeajuns de serioase, ei au anunțat că așteaptă explicații suplimentare din partea lui Rădoi. Fără cei patru, Craiova a remizat în Giulești, 2-2, după ce a condus cu 2-0.

2 milioane de euro este cota sa pe transfermarkt.de a lui Andrei Ivan:

  • locul 3.680 în lume. Primul e Erling Haaland, 170 mil. de euro
  • locul 382 în lume în rândul jucătorilor născuţi în 1997. Primul e Christopher Nkunku, 80 mil. euro
  • locul 21 în topul românilor. Primul e Răzvan Marin, 8 mil. euro
  • locul 7 în Liga 1. Primul e Olaru, 5,5 mil. euro

Ciprian Marica, despre echipa națională: „Iordănescu are la dispoziție mulți tineri”

>

Mai multe știri despre CSU Craiova:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.