Liga 1

Directoarea teatrului din Sfântu Gheorghe solicită sancțiuni urgente, după scandările xenofobe din ultima rundă: „Eu nu voi permite să fiu umilită!”

Ana Maria Popa, în dreapta imaginii

Articol de Iulian Cuibar  —  marţi, 15 noiembrie 2022

Ana Maria Popa, manager al Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, cere sancționarea persoanelor din galeria Petrolului, dar și a clubului prahovean, după partida din etapa a 18-a a Ligii 1, câștigată de covăsneni cu 2-0.

Dacă după meciul cu Dinamo, de săptămâna trecută, din Cupa României, suporterii lui Sepsi au condamnat public scandările xenofobe și discriminatorii de pe stadioanele din țară, a venit rândul șefei teatrului din Sfântu Gheorghe să ceară măsuri în acest sens.

Ana Maria Popa, după scandările xenofobe de la Sepsi - Petrolul: „Dragă Federație, așa vrem să ne creștem copiii?”

„Solicit public sancționarea de urgență cu amendă maximă și consecințe clare pe termen lung a galeriei și clubului Petrolul Ploiești, conform articolului 54 din regulamentul FRF!!!

Este inadmisibil ce mi-a fost dat să aud pe stadion. Țin să menționez că suporterii echipei Sepsi OSK sunt oameni pașnici, calmi, civilizați care merg pe stadion în familie și cu copii de cele mai multe ori. În calitate de mamă, cetățean îngrijorat și suporter Sepsi OSK, NU VOI PERMITE să mă mai simt umilită sau jignită atunci când vreau să îmi susțin echipa.

Stimați oficiali, dragă Federație, așa vrem să ne creștem copiii? Acesta este exemplul pe care vrem să îl dăm? Eu spun NU, spun STOP și solicit să se ia măsuri drastice și urgente!

Așa nu se mai poate! Asumați-vă răspunderea și nu vă mai ìntoarceți privirea! Au fost 20 de minute de injurii de cea mai joasă speță, de instigare la ură, de mizerie pură fără ca cineva să schițeze vreun gest, este PREA MULT!!!”, a transmis Ana Maria Popa, printr-o postare pe Facebook.

Indignare în rândul suporterilor lui Sepsi 

Meciul dintre Sepsi și Petrolul a fost unul care a indignat fanii covăsneni din acest punct de vedere. Spectatorii gazdelor s-au comportat, în mare măsură, pașnic, ca la majoritatea partidelor când au loc astfel de episoade. 

Au aplaudat atunci când “lupii” au scandat “România!” și au ales doar să fluiere atunci când scandările oaspeților au devenit ofensatoare.

Nemulțumirea fanilor și oficialilor lui Sepsi, vizavi de acest aspect, a devenit însă tot mai vizibilă în ultima perioadă.

Sunt și meciuri care nu aduc tensiune în tribunele Sepsi OSK Arena, ultimul fiind chiar precedentul disputat în campionat la Sfântu Gheorghe, cu Universitatea Craiova, când crainicul a felicitat galeria oltenilor pentru felul care s-a comportat pe toată durata partidei.

VIDEO. Laszlo Dioszegi, după scandările xenofobe de la Dinamo - Sepsi 

>

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.