Opinii

Greșeli răsplătite!

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  marţi, 15 noiembrie 2022

După ce Cătălin Popa a încurcat rău meciul Rapid-CFR din etapa 16, pe parcursul căruia i-a oferit Rapidului un penalty discutabil și unul inexistent, nu ne-am închipuit că vom asista curând la un arbitraj și mai prost. Din păcate, ne-am înșelat. Duminică, la Mioveni-CFR, Horia Mladinovici a comis câteva erori de nescuzat, el refuzându-i campioanei două lovituri de la 11 metri și anulându-i aiurea un gol.

Chiar mai mult. În minutul 67, la 0-0, sesizat fiind din camera VAR că Garutti i-a luat piciorul lui Yeboah în careu, fault evident, fără dubii, Mladinovici s-a dus să revadă faza la monitor, doar că n-a indicat penalty-ul cuvenit, ci a rămas la decizia, stupefiantă, de a lăsa jocul să continue!

Pe bună dreptate, fostul mare arbitru Adrian Porumboiu s-a indignat la Pro Arena: "Îi rupe piciorul, îl lovește pe jucătorul de la CFR și tu nu dai penalty! Te uiți pe video. N-ai cum să nu vezi faza respectivă. Nici nu ai ce să comentezi. Dacă o comentezi, te faci de râs. Ori nu vezi bine, ori nu ești bun. Sunt lucruri atât de simple, faci de rușine VAR-ul, dar și arbitrajul din prima ligă". Ar mai fi ceva de adăugat?

Șansa lui Mladinovici, s-o numim așa, a constat în aceea că, deși cu o prestație dezamăgitoare, CFR a reușit să înscrie în final și să câștige. Altfel, lui Horia Mladinovici i s-ar fi imputat și mai vocal neacordarea unui penalty pentru clujeni, Janga tras vizibil în careu de Iacob, ca și anularea golului marcat de Bârligea după ce, ignorând semnalizarea tușierului Marius Marchidanu, "centralul" îl validase! Adevărat spectacol, nu-i așa?, suită de erori.

Revenind la Cătălin Popa, însuși șeful CCA a recunoscut că acesta a greșit grav la a doua lovitură de la 11 metri fluierată în favoarea Rapidului, în urma căreia trupa lui Mutu a obținut cele 3 puncte. Oricât s-a străduit să-l apere pe arbitrul piteștean, chiar măsluind realitatea, până și Kyros Vassaras a renunțat să-l mai scoată basma curată. A trebui să admită, neputincios, că "A judecat incorect".

Întrucât se poate spune că Popa a influențat rezultatul consemnat în Giulești, ba a și viciat acel 2-1 pentru gazde (fără a diminua meritele bucureștenilor), era de așteptat ca el să fie oprit de la delegări vreo 3-4 etape. Chiar mai multe. Să aibă timp să reflecteze, să-și pună ordine în gânduri.

Iată însă că la CCA, oricât de mari, de flagrante, greșelile se răsplătesc, nu se sancționează! Ca atare, Popa a stat pe tușă un singur meci, iar în etapa 18 a fost trimis arbitru VAR la UTA-Voluntari, ca să nu-și iasă din mână și, firește, să rateze baremul de 3.000 de lei!

Altădată, erijându-se în avocatul arbitrilor, de regulă, lipsit de argumente, Vassaras ne-a luat de fraieri. Ne-a subestimat. De data asta, grăbindu-se să-l delege pe Popa, grecul a mers și mai departe. A dovedit că nu-i pasă de opinia iubitorilor fotbalului, pe care i-a sfidat.

De amintit însă că Popa e președintele AJF Argeș. Deci om al sistemului, cu drept de vot la FRF, om ce trebuie tratat cu mănuși, cu grijă. Ținut aproape, nu deranjat și, cu atât mai puțin, supărat. Iar Vassaras, și el actor în aceeași piesă, își știe bine rolul.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.