Opinii

Săpunaru, un fotbalist nepereche

Articol de Ioana Mihalcea  —  Wednesday, 16 November 2022

Săpunaru nu e fotbalistul anului 2022. Ar fi meritat în 2011. Ar trebui să apară în orice top al fotbaliștilor români din istoria recentă. E normal să vorbim despre el când facem un bilanț al acestui an, în lumina Galei GSP de marți și nu numai.

E dușmanul favorit pentru cine nu ține cu Rapid și idolul cui ține. Fundașul trăiește „rent free” în mințile rivalilor. Urât, iubit, niciodată nu te lasă indiferent. 

Împotriva lui Săpunaru putem folosi un întreg istoric de reacții furioase. O serie de experiențe de viață i-au decis și modelat temperamentul. Un copil teribil, fanatic și agresiv, Săpunaru e simbolul modern al unui club el însuși recunoscut ca fiind deseori la limita dintre pasiune și nebunie. 

Își asumă rivalitatea ca nimeni altul, se hrănește din ea, o cultivă, o caută. Genul de căpitan care te reprezintă, pe care simți că poți să-l urmezi oriunde, pentru că nu spune doar vorbe goale, are caracterul și forța de a-și duce cuvintele până la capăt. Ai vrea să ai un Săpunaru în echipa ta. Și ca fotbalist, și ca om.

Negativ s-a tot scris și vorbit despre el, poate meritat până la un punct. Dar e nevoie să remarcăm obiectiv și partea pozitivă a lui Săpunaru, pentru că avem ce. E o specie de fotbalist pe cale de dispariție. Tipul de jucător cum rar mai vezi în ziua de azi. Loial. Implicat până la cer. Am putea spune chiar unic, și nu doar pentru că pare genul de om care poate înjura 2 minute fără să se repete și care chiar te așteaptă afară după ce ți-a făcut semn «Eu și cu tine, hai!». E irepetabil în ceea ce reprezintă, și bun, și rău. 

Săpunaru e rapidist și, chiar dacă a mai jucat și pentru alte echipe din România, ai senzația că e un «one club man». Iar în esență așa și este. Un lider remarcabil, într-un legământ etern cu Rapidul tatuat pe braț. Și sigla Rapidului îl include la rândul ei pe Săpunaru, metaforic vorbind. E cel mai aprig apărător al ei. 

Cristi Săpunaru, fotbalistul-suporter

Liga 1 are mai mult farmec cu temperamentalul Săpunaru pe teren, pentru personalitatea lui vulcanică și neînfricată, mereu autentică.

Istoria îl va ține minte ca pe un jucător emblematic, ne place sau nu. Indiferent la câte conflicte va mai lua parte și câte ironii va mai emite la interviuri. Sau poate chiar datorită acestora. Cu adevărat un fotbalist nepereche și un mare PERSONAJ

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.