Handbal

Faza incriminată de Cristina Neagu în ultimele secunde din România - Muntenegru » De ce arbitrele ar fi trebuit să le dea mingea „tricolorelor”, în loc să dicteze 7 metri pentru adversare

+28 Foto
Cristina Neagu și Itana Grbic, după finalul meciului // FOTO: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 15 noiembrie 2022

După România - Muntenegru 34-35, Cristina Neagu a avut un discurs dur la adresa arbitrelor din Austria, Ana Vranes și Marlis Wenninger.

  • România va juca miercuri, de la 16:30, cu Germania, în ultimul meci din grupa principală

Interul de la CSM București a acuzat faza din ultimul minut. Cristina Neagu spune că arbitrele trebuiau să oprească faza înainte de a se dicta 7 metri.

Ce s-a întâmplat?

Cu 32 de secunde înainte de finalul meciului, la 33-34, Muntenegru a avut atacul. După o aruncare de la 9 metri, mingea a ajuns la Itana Grbic. Aceasta a bătut mingea de podea și a încercat să o dribleze pe Crina Pintea.

Muntenegreanca s-a oprit, a bătut din nou mingea de podea și a plecat spre poarta României, fiind faultată în semicerc. 

Arbitrele au considerat că Grbic a fost faultată. Totuși, cele două arbitre trebuiau să dea mingea României, Grbic făcând dublu dribling, un procedeu incorect.

Muntenegrencele au transformat aruncarea de la 7 metri și au dus scorul la 33-35, astfel că România nu a mai avut timp să egaleze.

VIDEO Cristina Neagu acuză arbitrajul după România - Muntenegru

>

„Chiar vreau să văd ultima fază. Sunt 99,99% convinsă că jucătoarea din Muntenegru a făcut dublu dribling înainte să scoată 7 metri. 

Dar bineînțeles că arbitrii nu vor să se uite la video la niciun meci de ale noastre. Eu tot cred că la ultima fază, Itana Grbic a făcut dublu dribling înainte să obțină 7 metri. Arbitrii nu vor niciodată să vadă fazele pe monitor. Și nu înțeleg de ce. Era un meci extrem de important. Consider că nu e corect”, a spus Cristina Neagu.

E al nu știu câtelea meci de la Europeanul care se desfășoară în acest fel. Nu mă interesează că se va spune acum că așa suntem noi românii, că vorbim despre arbitraj atunci când pierdem. Dacă nici acum nu-ți dai seama că eram echipa care merita să câștige, înseamnă că nu ești român sau nu îți pasă de sport! S-a văzut clar pe teren. Nu ai cum să joci împotriva unor astfel de decizii. Fetele astea nu cred că știu ce s-a întâmplat azi, nu știu ce au arbitrat 

- Cristina Neagu

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.