Campionate

John Carew, vechi adversar al Rapidului și al naționalei, condamnat la închisoare!

Norvegia în 2011 (foto: Imago)

Articol de Theodor Jumătate  —  Wednesday, 16 November 2022

John Carew, 43 de ani, fostul internațional al Norvegiei, ex-Aston Villa, trimis 14 luni după gratii pentru evaziune fiscală.

Carew a fost unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști norvegieni ai anilor 2000. Fostul atacant, ex-Valencia și Aston Villa, coleg cu Adrian Ilie la echipa spaniolă, a marcat două goluri în poarta Rapidului antrenat de Mircea Lucescu în 1998-1999, în Cupa UEFA (când era la Vaalerenga). 

Atacantul norvegian care l-a păcălit pe arbitru să dea un penalty contra României, condamnat la închisoare!

În preliminariile CE 2004, l-a păcălit pe arbitrul Lubos Michel la un meci Norvegia - România 1-1: vârful a făcut henț în careul nostru, lângă Cristi Chivu, dar „centralul” slovac a dictat penalty. 

Danemarca a câștigat atunci grupa și s-a calificat direct la Euro, Norvegia a încheiat pe locul 2, dar a pierdut barajul cu Spania (1-5 în dublă manșă), în timp ce „tricolorii” au rămas pe 3.

John Carew, fraudă de 5,4 milioane 

La 43 de ani, un deceniu după retragere, Carew e într-o situație critică. A fost condamnat astăzi la 14 luni de închisoare fermă în țara sa, pentru fraudă fiscală. Plus o amendă de 52.000 de euro. A „uitat” să declare 5,4 milioane de euro

John Carew, Foto: Imago Images

Berit Reiss-Andersen, apărătoarea sa, unul dintre cei mai cunoscuți avocați nordici, președinta comitetului norvegian Nobel, a declarat, conform cotidianului VG: „Concluzia curții a fost că John Carew a acționat din neglijență, nu cu premeditare. Ceea ce am susținut noi încă de la început”. 

John Carew, fost atacant, ex-Valencia și Aston Villa, coleg cu Adrian Ilie la echipa spaniolă. Foto: Imago Images

Procurorii au vrut 2 ani de închisoare pentru John Carew

Reiss-Andersen a cerut ca pedeapsă muncă în folosul comunității, procurorii au vrut 2 ani de închisoare și, în final, a fost condamnat la 14 luni

VG scrie că, momentan, avocata lui Carew nu a decis dacă va face apel la hotărârea Curții. 

91 de meciuria jucat John Carew pentru naționala Norvegiei în perioada 1998-2011, marcând 24 de goluri

Citește și

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.