Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Afirmație șocantă la TV, înaintea startului Cupei Mondiale: „Germanii sunt o rasă superioară, nu pot fi excluși din cursa pentru trofeu”

Mauricio Macri // Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Thursday, 17 November 2022

Mauricio Macri, fost președinte al Bocăi Juniors și șef al statului între 2015 și 2019, a făcut o afirmație stupefiantă la televiziune.

Argentina, cu Leo Messi în mare formă, a trecut ca vântul peste Emirate, 5-0 în ultimul amical înaintea CM, și seria sa de invincibilitate a ajuns la 36 de meciuri. 

Încă două partide, contra Arabiei Saudite și Mexicului, primele la Mondial, și naționala albiceleste depășește recordul Italiei (37). 

Mauricio Macri, criticat dur în Argentina 

Totuși, alt subiect a încins atmosfera la Buenos Aires. Mauricio Macri, 63 de ani, fost președinte al Bocăi Juniors (1995-2008) și șef al statului între 2015 și 2019, a făcut o declarație uluitoare la postul de televiziune local TN. 

Vorbind despre favoritele turneului final din Qatar, acesta a afirmat: „Nu poți exclude niciodată Germania din cursa pentru titlu, pentru că ei sunt o rasă superioară”. Cuvinte șocante, care i-au adus multe critici în Argentina.

„Suntem rasa superioară, rasa ariană” este conceptul pe care Hitler a clădit Germania nazistă.

Mauricio Macri și-a cerut scuze: „Cel mai urât coșmar al umanității” 

În fața presiunii publice, Macri și-a cerut iertare. „Vorbind despre calitățile indiscutabile la fotbal ale Germaniei, m-am exprimat nefericit, aducând aminte de cel mai urât coșmar al umanității”, a scris pe Twitter politicianul, președintele partidului de centru-dreapta Propuesta Republicana (PRO), adăugând: „Îmi cer scuze.”

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.