Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Gestul selecționerului de la Mondial i-a revoltat pe suporteri! Reacție stranie la conferință: „Cu cât mă plătiți pentru a răspunde la această întrebare?”

Carlos Queiroz, în roșu, nu mai e pe placul suporterilor iranieni // Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 17 noiembrie 2022

Carlos Queiroz, 69 de ani, portughezul revenit pe banca Iranului, s-a întâlnit cu președintele Raisi în ciuda protestelor masive din toată țara, după ce tânăra Mahsa Amini a fost ucisă de poliție. Oamenii s-au revoltat și împotriva selecționerului.

Naționala Iranului participă la Mondial, deși în lumea întreagă s-a cerut excluderea sa. Moartea Mahsei Amini, tânăra ucisă de fundamentaliști în subsolurile poliției pentru că nu purta „corect” vălul islamic, a declanșat protestele masive în toată țara, zeci de oameni căzând victime ciocnirilor violente cu forțele de ordine. 

Gestul lui Carlos Queiroz văzut ca o validare a regimului

Într-o situație atât de delicată, cu populația cerând libertate, inclusiv mai mulți internaționali protestând împotriva regimului de la Teheran, selecționerul Carlos Queiroz a făcut un gest de neînțeles pentru cei mai mulți iranieni.

Înaintea îmbarcării spre Qatar, tehnicianul portughez și o parte dintre jucători (nu „stranierii”, care au zburat direct spre Doha) s-a întâlnit la palat cu președintele Ebrahim Raisi. 

O întâlnire interpretată drept o validare a regimului. Queiroz a ieșit din sufletul oamenilor, care s-au revoltat și împotriva lui. 

8ani a fost Carlos Queiroz selecționerul Iranului, în primul mandat (2011-2019); pe 7 septembrie 2022 s-a întors la Teheran

Carlos Queiroz, întrebat la conferință: „Nu vă e rușine?”

Același antrenor lusitan, care va împlini 70 de ani pe 1 martie, a avut o reacție stranie și la o conferință de presă. Un jurnalist britanic, de la Sky, l-a întrebat: 

- Nu vă e rușine să munciți într-o țară în care drepturile femeilor nu sunt respectate?

Răspunsul lui Queiroz a fost halucinant:

- La ce post lucrezi? Un post privat... Cu cât mă plătiți pentru a răspunde la această întrebare? Vorbiți cu șeful dumneavoastră și, la sfârșitul Cupei Mondiale, vă voi răspunde dacă îmi faceți o ofertă bună.

Portughezul i-a spus reporterului: „Cred că ar trebui să vă opriți și să vă gândiți ce se întâmplă cu imigranții din Anglia. Gândiți-vă la asta!”

100de meciuri a stat portughezul pe banca Iranului între 2011 și 2019 (60 de victorii, 13 eșecuri); are 4 jocuri în actualul mandat

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.