Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Sadio Mane, out de la Mondial! Nici vracii nu l-au ajutat pe starul Senegalului!

Doctorul naționalei Senegalului a anunțat azi că Sadio Mane, golgeterul „leilor din Teranga”, nu va putea juca la turneul final din Qatar. Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 17 noiembrie 2022

Doctorul naționalei Senegalului a anunțat azi că Sadio Mane, golgeterul „leilor din Teranga”, nu va putea juca la turneul final din Qatar. Leziunea suferită la genunchi îl împiedică să evolueze la Mondial.

Accidentat pe 8 noiembrie la Bayern, chiar înainte ca selecționerul senegalez Aliou Cissé să anunțe lotul pentru Mondial, Sadio Mané a fost totuși pus pe lista celor 26 de jucători pentru turneul final. 

„Trebuie să apelăm la vraci! Orice pentru ca Sadio Mane să joace” 

Golgheterul all-time al naționalei suferise o leziune la genunchiul drept, dar Cissé spera să-l poată folosi pe atacantul în vârstă de 30 de ani. Măcar la al treilea meci din grupă, cu Ecuadorul. Deși oficialii lui Bayern au cerut precauție. Nu voiau să-l lase să intre pe teren cu orice preț. Nerefăcut, risca o agravare a accidentării. 

Senegaleza Fatma Samoura, secretar general FIFA, declara că „trebuie să apelăm la vraci. Orice pentru ca Sadio să joace la Mondial”. Nici incantațiile vracilor n-au ajutat. 

„Situația nu e favorabilă. Sadio Mane e forfait pentru Mondial”

 În această seară însă, medicul „leilor din Teranga”, Manuel Afonso, a anunțat că Mané a ieșit din lot! 

„Din păcate, RMN-ul făcut astăzi a relevat că situația nu e favorabilă, așa cum ne imaginam. Și trebuie, din nefericire, să declarăm forfait pentru Sadio la Cupa Mondială”, a afirmat doctorul.

Mondialul se joacă într-un cuptor Star Trek

>

Citește mai multe știri despre CM 2022:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.