Liga 1

Leonard spre Dinamo!

Articol de Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Rapid i-a reziliat contractul belgianului, care îl aşteaptă pe Rednic în Belgia ca să semneze cu “cîinii”.

Rednic vrea în Ştefan cel Mare un jucător din Giuleşti! Este vorba despre Phillip Leo­nard, disponibilizat de vişinii. Zotta l-a sunat ieri dimineaţă pe fun­da­şul de 34 de ani şi l-a anunţat că i-a fost reziliat unilateral con­tractul: “Taher, noul proprietar al clu­­bului, a decis!”. Belgianul îi cri­ti­că pe ra­pi­dişti şi dez­văluie viitoarea sa destinaţie: “L-am su­nat pe Rednic imediat ce am pri­mit vestea şi îl aştept luni să dis­cu­tăm despre transferul meu la Di­na­mo. E in­credibil ce mi s-a în­tîm­plat la Ra­pid, am fost tratat exact ca un sclav!”.

“Puriul” e cel care l-a adus pe Leonard în Giuleşti iarna trecută, cînd fostul campion al Franţei venea după opt luni de inactivitate. “E cel mai titrat străin care a evoluat vreodată în Liga I, ne va ajuta cu experienţa lui” e carac­te­ri­za­rea pe care i-o făcea Rednic. Phillip se află acum în Belgia, dar cu ba­gajul rămas la Bucureşti: “Cei de la Rapid puteau să-mi fi spus că nu mă mai vor, înainte să plec în va­canţă. Şi-au bătut joc de mine! Mai mult, Zotta mi-a zis că re­zi­lie­rea contractului meu a avut loc încă din aprilie, deci am jucat o lună fără să beneficiez de salariu. Mi-am mai pre­lungit şi contractul de închiriere a apartamentului! Păcat, pen­tru că acceptasem să vin în Ro­mâ­nia la rugămintea lui Rednic”.

120.000 de euro era salariul anual al belgianului la Rapid. La Dinamo, Moţi şi Pulhac au cîte 40.000 de euro, Blay are 55.000, iar Izvoranu - 70.000.

3 trofee a cîştigat Leonard în carieră: de două ori titlul în Franţa, cu Monaco (1997, 2000) şi Cupa Belgiei, cu Standard (1993).

5,78 e media notelor lui Leonard în Gazetă, cea mai mică dintre fundaşii Rapidului. El este peste dinamoviştii Izvoranu, Goian (ambii 5,67) şi Blay (5,39), dar sub Moţi (6,30).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.