Nationala

Edi Iordănescu, după testul cu locul 174 în clasamentul FIFA: „Avem viitor! Trei reprize bune pentru cea mai tânără națională din istorie”

+9 Foto
Edi Iordănescu/ foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 20 noiembrie 2022

Moldova - România 0-5. Edi Iordănescu s-a arătat extrem de optimist după victoria categorică cu moldovenii.

El a scos din nou în evidență absențele de la această acțiune a echipei naționale, din cauza accidentărilor și refuzului cluburilor de a lăsa jucători la națională,

Edi Iordănescu, optimist după Modova - România 0-5

„Mă aventurez să fac câteva aprecieri și concluziii. Per total, a fost o acțiune bună. Ne-au lipsit mulți jucători, dar alegerile cred că au fost inspirate. Am făcut trei reprize bune din patru, încheiem anul cu o victorie, am debutat mai mulți jucători foarte tineri. 

Nu am o statistică, dar cred că e cea mai tânără echipă folosită la națională. S-au întâmplat multe lucruri bine și începem să primim niște semnale din partea unor jucători care pot să intre în circuitul echipei naționale. Echipa a făcut un joc bun, a avut tonus, a avut alt curaj decât în prima repriză a jocului cu Slovenia. Sigur, lumea etichetează repede, dar să nu uităm că am întâlnit prima garnitură a Sloveniei și prima garnitură a Republicii Moldova.  

Sunt jucători care ies la rampă, sunt jucători care arată că pot lărgi un pic grupul nostru cu care v-am obișnuit în ultima perioadă. Sunt semne că fotbalul românesc are potențial și are viitor, dar trebuie să fim atenți cum îi creștem, dar și să înțeleagă ce le-am transmis acum la final. 

Mesajul este că ce s-a întâmplat acum îi obligă foarte tare pentru perioada următoare. Aș vrea să le transmit suporterilor naționalei ceva cu ocazia de 1 decembrie. Le-am oferit un cadou mic, dar avem convingerea că naționala are viitor”, a spus Edi Iordănescu, la Pro Arena.

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.