Handbal

Cristina Neagu, în echipa ideală a Campionatului European!

Cristina Neagu, Foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 21 noiembrie 2022

Cristina Neagu (34 de ani) a fost inclusă în echipa ideală a Campionatului European care s-a încheiat duminică cu triumful Norvegiei în fața Danemarcei, scor 27-25, în urma voturilor exprimate de fani.

Ea a fost desemnată cea mai bună jucătoare pe postul de inter stânga (39 de goluri în 6 meciuri), ceea ce s-a întâmplat și la edițiile din 2010, 2012 și 2014. Neagu le-a avut contracandidate pentru postul de inter stânga pe Jamina Roberts (Sue), Djurdjina Jaukovic (Mun), Orlane Kanor (Fra), Henny Reistad (Nor) şi Estelle Nze Minko (Fra). 

Neagu, în echipa ideală a Campionatului European!

Crina Pintea a fost nominalizată pentru postul de pivot, alături de Vilde Ingstad (Nor), Linn Blohm (Sue), Pauletta Foppa (Fra), Natasa Ljepoja (Slo) şi Tatjana Brnovici (Mun), dar în cele din urmă a fost aleasă franţuzoaica.

Echipa ideală a CE: portar - Cleopatre Darleux (Fra), apărătoare - Kathrine Heindahl (Dan), extrema stânga - Emma Friis (Dan), inter stânga - Cristina Neagu (România), centru - Stine Oftedal (Nor), inter dreapta - Katrin Klujber (Ung), extremă dreapta - Jovanka Radicevici (Mun), pivot - Pauletta Foppa (Fra), cea mai bună jucătoare - Henny Reistad (Nor).

România - Portugalia în play-off-ul de calificare la CM de handbal feminin din 2023

Naţionala României va întâlni reprezentativa Portugaliei în dubla manşă din faza play-off a Campionatului Mondial feminin din 2023, potrivit tragerii la sorţi de sâmbăta trecută. 

Tricolorele vor juca primul meci pe teren propriu. Chiar dacă s-a clasat pe locul 12 la Campionatul European, reprezentativa României a prins un loc între cele 10 formaţii din prima urnă valorică

Asta pentru că echipe clasate mai bine la CE 2022 au obţinut deja calificarea la turneul final al CM2023: Danemarca, Suedia şi Norvegia, în calitate de gazde, semifinalistele Franţa şi Muntenegru, plus Olanda, care a jucat pentru locurile 5-6. Meciurile din play-off-ul CM 2023 vor avea loc în 7/8 aprilie 2023 (turul), respectiv 11/12 aprilie (returul).

VIDEO. Cristina Neagu, declarații la revenirea în România

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.