Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Protest la Mondial » Motivul pentru care fotbaliștii Iranului n-au cântat imnul la meciul cu Anglia + huiduieli din tribune

+13 Foto
Jucătorii Iranului au refuzat să cânte imnul național / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Răzvan Luțac  —  luni, 21 noiembrie 2022

ANGLIA - IRAN 6-2. Jucătorii Iranului au refuzat să cânte imnul național, o reacție după protestele de acasă, declanșate în septembrie, după moartea Mahsei Amini. O tânără care a fost arestată pentru că nu a purtat corect hijabul, apoi a fost bătută de poliție și a murit la spital. Acuzațiile au fost negate de autorități, însă oamenii au declanșat proteste.

Azi, unii fani au huiduit imnul, iar alți iranieni au adus bannere prin care și-au arătat atașamentul față de cei de acasă. „Femei, viață, libertate”, s-a putut citi pe multe steaguri ale Iranului fotografiate în stadion.

Fotbaliștii n-au cântat imnul, fanii au huiduit

Naționala Iranului participă la Mondial, deși în lumea întreagă s-a cerut excluderea sa. Moartea Mahsei Amini, tânăra ucisă de fundamentaliști în subsolurile poliției pentru că nu purta „corect” vălul islamic, a declanșat proteste masive în toată țara, zeci de oameni căzând victime ciocnirilor violente cu forțele de ordine.

Internaționalii iranieni au protestat și ei în ultimele luni. Înaintea amicalului cu Senegal (1-1), toți jucătorii și-au acoperit stema națională cu jachete negre în timpul imnului.

FOTO / Cele mai spectaculoase imagini din confruntarea Anglia - Iran 6-2: 

+13 Foto
Anglia - Iran, la Campionatul Mondial din Qatar // foto: Guliver/gettyimages

Corespondență GSP din Qatar. Cum s-a trăit meciul Anglia - Iran

>

Citește și alte știri de la confruntarea Anglia - Iran 6-2: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.