Nationala

Prima victorie pentru Pancu » România U20 a câștigat amicalul cu Polonia

România U20 - Polonia U20 / Sursă foto: frf.ro

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 21 noiembrie 2022

Naționala U20 a României a câștigat cu reprezentativa similară a Poloniei, scor 2-0, într-un meci amical disputat la Arad.

Naționala lui Daniel Pancu a surclasat Polonia de la început până la sfârșit. Șuturile de la distanță ale „tricolorilor” l-au pus serios la treabă pe Bieganski, portarul oaspeților. Pe fondul jocului bun, România a deschis scorul în minutul 15, prin Ianis Stoica. Atacantul de la FCSB a marcat cu capul, după o lovitură de colț. El a fost lăsat complet liber în centrul careului și a trimis nestingherit lângă bară.

Pop a fost aproape de 2-0, în minutul 27. Mai întâi a șutat periculos de la distanță, iar portarul a respins cu dificultate în față. Apoi, mingea a ajuns tot la el, dar a fost blocat în ultimul moment de un fundaș advers.

Tot „tricolorii” au fost la timonă și au reușit să își dubleze avantajul la 10 minute de la startul reprizei secunde. A marcat Gabriel Buta, fundașul central de la Unirea Dej. Stoperul a profitat de o nesincronizare în apărarea adversă și a împins ușor mingea pe lângă pe lângă portar.

FINAL. România U20 - Polonia U20 2-0

România U20 - Polonia U20, echipe de start:

România U20: Sava - Mitran, Ignat, Ilie, Borza - Ciuciulete Perianu, Mihai - Andronache, Pop - Stoica (cpt)
Selecționer: Daniel Pancu

Polonia U20: Bieganski - Bejger, Szymanski (cpt), Niewiadomski - Pyrka, Baranowicz, Neugebauer, Ibe-Torti - Wedrychovski, Kasasek - Klisiewicz
Selecționer: Milosz Stepinski

VIDEO Dumitru Dragomir, declarații după Moldova - România 0-5: „Mă încânta rezultatul dacă jucam cu Germania sau Spania”

>

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.