Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Campioana mondială, cu motoarele turate la maximum! Franța, debut în forță la Campionatul Mondial: 4-1 cu Australia

+8 Foto
Franța - Australia/ foto Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 22 noiembrie 2022

Franța, campioana mondială en-titre, a început în forță CM 2022. „Cocoșii” s-au impus cu 4-1 în meciul cu Australia. Olivier Giroud a fost omul meciului, marcând 2 goluri.

  • Franța și Australia sunt în grupa D, alături de Danemarca și Tunisia

De când s-a întors Karim Benzema la națională, înainte de Euro 2020, Olivier Giroud a trecut pe banca rezervelor, dar nu a abandonat albaștrii. A continuat să joace de câte ori l-a chemat selecționerul Didier Deschamps. Cu Benzema accidentat la start de Mondial, Giroud era titular 100% în echipa lui DD. 

Și azi, atacantul lui Milan a înscris de două ori. După avertismentul australian (0-1 Goodwin), Rabiot a egalat și OG9 a punctat imediat pentru 2-1. Un gol simplu, cu poarta goală, și a ajuns la 50 de reușite în cel de-al 115-lea meci printre „cocoși". 

După ce Kylian Mbappé a făcut 3-1, Giroud a mai lovit o dată. 4-1, cu capul, egalând recordul lui Thierry Henry. 51! Încă un gol și Olivier va fi el singur cel mai prolific jucător din istoria naționalei Franței! La 36 de ani. 

Tot azi, și o veste rea pentru Deschamps. Lucas Hernandez s-a accidentat rău la genunchiul drept. Pare o leziune la ligamentele încrucișate.

Franța - Australia 4-1

  • Click AICI pentru statistici
  • A marcat: Rabiot 27, Giroud 32, 71, Mbappe 67 / Goodwin 9
  • Giroud a marcat golul cu numărul 51 pentru naționala Franței. E la egalitate cu Henry în clasamentul golgeterilor din toate timpurile pentru naționala Cocoșului Galic”

Franța - Australia, echipele de start:

Franța: Lloris - Pavard, Upamecano, Konate, L. Hernandez - Tchouameni, Rabiot - O. Dembele, Griezmann, Mbappe - Giroud
Rezerve: Areola, Mandanda, Thiram, Saliba, Guendouzi, Kounde, T. Hernandez, Kolo Muani, K. Coman, Varane,  Camavinga, Disasi, Fodana, Veretout
Antrenor: Didier Deschamps

Australia: Ryan - Atkinson, Souttar, Rowles, Behich - Mooy - Goodwin, McGree, Irvine, Leckie - Duke  
Rezerve: Maclaren, Kuol, Koracic, Vukovic, Cummings, Tillo, Devlin, Baccus, King, Wright, Mabil, Deng, Hrustic, Degenek, Redmayne
Antrenor: Graham Arnold

Stadion: Al Janoub
Arbitru: Victor Gomes (Africa de Sud)

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.