Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Reporterii GSP au fost la Mexic - Polonia » Egal fără goluri într-o atmosferă spectaculoasă

+38 Foto
FOTO: Imago

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Aurelian Botezatu  —  marţi, 22 noiembrie 2022

Mexic și Polonia au remizat, 0-0, în prima etapă a fazei grupelor la Campionatul Mondial.  Mexicanii au dominat meciul, dar și fondul sonor, însă polonezii au avut cea mai mare ocazie, când Lewandowski a ratat un penalty.

  • Dan Udrea și Andrei Crăițoiu, trimișii GSP în Qatar, au fost prezenți la meci, pe Stadium 974 (Doha), de unde au transmis cele mai importante informații de la fața locului.
  • Ghidul Campionatului Mondial e AICI!
  • Mexic și Polonia fac parte din grupa C, alături de Argentina și Arabia Saudită

Cronica meciului Mexic - Polonia 0-0: „Nici din penalty”

Ce au transmis reporterii GSP de la fața locului:

  • Fanii mexicani au dominat fondul sonor în timpul meciului. Au cântat și au făcut valuri 
  • A fost atmosferă de senzație înainte de meci. După festivitate, suporterii Mexicului au făcut spectacol la intonarea imnului
  • Suporterii mexicani, prezenți într-un număr mare, l-au huiduit copios pe selecționerul Gerardo Martino. Aceștia sunt supărați din cauza rezultatelor înregistrate înainte de CM (3 înfrângeri și 2 victorii în ultimele 5 partide de verificare). În total, mexicanii au 7 victorii în 15 partide în 2022, iar fanii și-au pierdut răbdarea cu selecționerul argentinian.

Robert Lewandowski, bombardierul Barcelonei, rămâne în continuare pe zero la Mondiale. Azi a avut un singur șut pe poartă, când a ratat de la punctul cu var. 

A fost o mașină de goluri la Dortmund, la Bayern, înscrie și acum pe bandă rulantă, în contul Barcelonei. Dar la Mondiale, Robert Lewandowski își pierde subit instinctul de killer. De la primul său turneu final, Rusia 2018, s-a întors acasă cu mâna goală. Azi, în debutul la CM din Qatar, contra Mexicului (0-0), Lewa a trăit un nou coșmar. 

„Vârful" în vârstă de 34 de ani a șomat în prima repriză. Nici măcar un șut pe spațiul porții lui Ochoa, nicio ocazie. Zero! Și avea să fie mai rău. 

În minutul 54, la un duel în careul mexican cu Hector Moreno, polonezul a primit penalty! Un cadou, din moment ce s-au împins reciproc. Dar Lewandowski a ratat și de la 11 metri! Și rămâne mai departe pe zero.

Mexic - Polonia, echipele de start:

Mexic: Ochoa - Sanches, Montes, Moreno, Gallardo - A. Herrera, E. Alvarez, Chavez - Lozano, H. Martin, E. Vega
Rezerve: Talavera, Cota, Alvarado, Alvarez, Antuna, Araujo, Artega, Funes Mori, Cuadradro, Gutierrez, Jimenez, Pineda, Rodiguez, Romo
Antrenor: Gerardo Martino

Polonia: Szczseny - Bereszynski, Glik, Kiwior - Cash, Kaminski, Krychowiak, Szymanski, Zalewski - Zielinski, Lewandowski
Rezerve: Grabara, Skorupski, Wieteska, Szymanski, Swiderski, Skoras, Piatek, Milik, Jedrzejczyk, Gumny, Grosicki, Frankowski, Bielik, Bednarek
Antrenor: Czeslaw Michniewicz

Stadion: Stadium 974
Arbitru: Chris Beath (Australia)

VIDEO Suporterii mexicani au cântat superb imnul

>

VIDEO Show înainte de Mexic - Polonia

>

Lewandowski, huiduit pe stadion

Înainte de meci, Robert Lewandowski a fost huiduit. Crainicul arenei l-a anunțat pe atacantul Barcelonei, iar pe tabelă a fost pus un video făcut special cu el, moment în care fanii rivali l-au huiduit.

 Fanii Mexicului au făcut show înainte de meci

Reporterii GSP prezenți pe Stadium 974 au transmis că aproximativ 30.000 de suporteri mexicani, îmbrăcați în costumele tradiționale, au făcut un adevărat spectacol.

>

Recital al unui grup de fani mexicani, alături de reporterul GSP

Cu aproximativ 6 ore înaintea meciului, trimișii Gazetei în Qatar au întâmpinat un grup de fani mexicani. Dan Udrea, redactorul-șef adjunct al Gazetei, a cântat alături de aceștia, extrem de entuziaști înainte de meciul de debut al naționalei lor la acest Mondial. 

>

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.