Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

De ce a putut face Iran 6 schimbări în meciul cu Anglia de la Campionatul Mondial

+13 Foto
Portarul Alireza Beiranvand a fost suspect de comoție cerebrală în Anglia - Iran // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 22 noiembrie 2022

În Anglia - Iran 6-2, meci din grupa B, asiaticii au efectuat 6 modificări mulțumită unei reguli introduse de FIFA în regulamentul pentru Campionatul Mondial.

Partida dintre Anglia și Iran, cea care a deschis ziua 2 a Mondialului din Qatar, a fost extrem de fragmentată în prima parte.

În minutul 9, portarul Alireza Beiranvand s-a ciocnit cap în cap cu un coechipier din apărare în timp ce ambii urmăreau o minge centrată în careul Iranului.

Cu nasul însângerat, Beiranvand a primit îngrijiri medicale pe gazon minute bune. A încercat să continue meciul, dar după numai câteva faze a constatat că nu este în stare și a cerut schimbarea.

+13 Foto
Anglia - Iran, la Campionatul Mondial din Qatar // foto: Guliver/gettyimages

De ce a putut face Iran 6 schimbări în meciul cu Anglia de la Campionatul Mondial

A fost doar prima înlocuire dintre cele 6 efectuate de Iran. În mod normal, în meciurile de 90 de minute, echipele au dreptul la 5 schimbări. 

Numai că în astfel de cazuri, în care un fotbalist suferă sau este suspect de comoție cerebrală, antrenorii au la dispoziție și șasea schimbare, după cum relatează Independent UK.

Beiranvand a fost înlocuit în minutul 20, selecționerul Carlos Queiroz a mai efectuat 3 schimbări la pauză și alte două pe parcursul reprizei secunde. În total, 6 modificări.

Automat, și Anglia a avut dreptul la 6 schimbări pentru acel meci, dar Gareth Southgate s-a limitat la 5. Patru dintre acestea au fost făcute dintr-un foc, în minutul 70.

Tot referitor la suspiciunile de comoție cerebrală, regulamentul pentru Campionatul Mondial mai spune că:

Un jucător suspectat de comoție cerebrală în timpul unui meci trebuie să fie examinat de medicul echipei conform protocoalelor documentate în Manualul de Medicină de Urgență al FIFA. 

Arbitrul poate suspenda jocul temporar, până la 3 minute, oricând are loc un astfel de incident. Arbitrul îi poate permite fotbalistului să continue meciul cu autorizația medicului echipei, după ce acesta l-a evaluat și a exclus posibilitatea unei astfel de accidentări.

După 2-6 cu Anglia, Iran este ultima în grupa B, din care mai fac parte Țara Galilor și SUA, ambele cu câte un punct după egalul din meciul direct, scor 1-1. 

Corespondență GSP din Qatar - Vezi cum s-a trăit meciul Anglia - Iran

>

Mai multe știri de la Campionatul Mondial: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.