Handbal

Procurorii DNA au descins la sediul CS Rapid și verifică finanțarea de la Ministerul Transporturilor

În stânga, Valentina Caciureac, fostul numărul 1 de la CS Rapid // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 22 November 2022

După CSM București, încă un club finanțat de stat este în atenția autorităților. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au descins zilele trecute la sediul CS Rapid București, pentru a verifica modul în care clubul este finanțat de Ministerul Transporturilor, sub umbrela căruia se află.

Procurorii DNA au solicitat mai multe documente legate de traseul banilor de la Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu, până la CS Rapid.

Finanțele CS Rapid au fost verificate după ce procurorii DNA au analizat documentele Curții de Conturi a României și Corpului de Control al prim-ministrului, potrivit Puterea.ro.

Verificări ale procurorilor DNA la CS Rapid

În prezent, CS Rapid este condus de Bogdan Vasiliu din funcția de director, dar ministrul Transporturilor a transmis pentru publicația citată că verificările au avut de-a face cu perioada în care clubul era condus de fosta atletă Valentina Caciureac.

În 2021/2022, echipa de handbal feminin a Rapidului a devenit campioană națională.

Și clubul CSM București a fost reclamat la DNA

Un alt scandal major în sportul românesc a fost lansat luni, când primarul general al Municipiului București, Nicușor Dan, a anunțat că va sesiza DNA cu privire la concluziile verificării efectuate de Corpul de Control la CSM București, vizavi de felul în care a fost condus clubul de handbal în perioada 2017-2022.

Nicușor Dan a susținut că „în anul 2018, CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ” și că o parte din acea sumă i-a revenit Gabrielei Szabo, fost director general al clubului, sub formă de primă.

Ar fi vorba despre 190.965 de lei, pe care Szabo i-ar fi încasat în mai multe tranșe.

Mai multe știri din sporturi: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.