Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Belgia - Canada 1-0. Victorie la limită în primul meci la CM 2022! Thibaut Courtois și-a salvat coechipierii

+10 Foto
Belgia - Canada / foto Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 23 noiembrie 2022

Belgia s-a impus cu greu în fața Canadei, 1-0, grație unei evoluții excelente a lui Thibaut Courtois. Belgia și Canada sunt în grupa F, alături de Croația și Maroc.

Canada a început extraordinar meciul. A sufocat-o pe Belgia și a obținut penalty la hențul lui Carssco. Arbitru zambian Sikawze nu a văzut inițial infracțiunea belgianului, dar și-a reparat greșeala după ce a revăzut faza la VAR. A dat penalty, dar Alphonso davies nu l-a putut învinge pe Courtois de la 11 metri ('11). 

Hoilett a fost de asemenea aproape de gol. Șutul său a trecut pe lângă poartă Belgia și-a revenit ușor-ușor și a dus jocul în terenul Canadei. Bathsuay a fost aproape de deschiderea scorului, însă șutul atacantului a fost blocat în ultimul moment de un fundaș advers. 

Courtois a fost din nou la post în minutul 30, când a intervenit la șutul lui Johnston. 

Belgia, victorie la primul meci la CM 2022

Bathsuay a deschis în cele din urmă scorul, în minutul 44. L-a învins pe portar cu un șut superb, după pasa lui Alderweireld. După pauză, tot Belgia a avut posesia, dar Canada a avut prima ocazie a reprizei secunde. 

Jonathan David a trimis puțin pe lângă poarta lui Courtois, după pasa bună a lui Eustaquio. În absența lui Lukaku, accidentat, Bathuay a fost cel mai periculos belgian. A fost aproape de „dublă” în minutul 67. A fost din nou blocat în ultimul moment de un apărător canadian. 

La titlul de omul meciului, contracandidatul lui Batshuay a fost colegul Courtois. Portarul a intervenit din nou spectaculos, la capul lui Larin, din minutul 80. 

FINAL. Belgia - Canada 1-0

+10 Foto
foto: Imago

Belgia - Canada, echipele de start: 

Belgia: Courtois - Dendoncker, Alderweireld, Vertonghen - Castagne, Tielemans, Witsel, Carrasco - De Bruyne, Batshuay, E. Hazard
Rezerve: Casteels, Debast, De Ketelaere, Doku, Gaes, T. Hazard, Mertens, Meunier, Mignolet, Onana, Openda, Theate, Trossard, Vanaken
Antrenor: Roberto Martinez

Canada: Borjan - Johnston, Vitoria, Miller - Hoilett, Eustaquio, Hitchinson, Loryea - Buchanan, J. David, Davies
Rezerve: Adekugbe, Cavallini Cornelius, Fraser, Kaye, I.  Kone, Larin, Millar, Osorio, Pantemis, Piette, St. Clair, Ugbo, Waterman, Wotherspoon
Antrenor: John Herdman

Stadion: Al Rayyan
Arbitru: Janny Sikazwe (Zambia)

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.