Nicolae Badea (74 de ani) a mai deschis un proces împotriva lui Dinamo 1948 S.A. Acționarul solicită clubului din Liga 2 achitarea sumei de 433.615 lei (circa 80.000 de euro), reprezentând presupuse datorii curente față de compania lui, Computerland România SRL. În mediile dinamoviste circulă insistent informația potrivit căreia omul de afaceri intenționează să ceară falimentul lui SC Dinamo 1948.
Badea este pornit să împiedice noul plan de reorganizare, prin care APCH/DDB încearcă să preia controlul SC Dinamo 1948 S.A., prin convertirea în acțiuni a creanțelor garantate.
Dacă Planul modificat va fi aprobat vineri, 25 noiembrie și de judecătorul sindic - sentința a rămas în pronunțare după teremenul de luni, 21 noiembrie - APCH/DDB devine acționar majoritar, cu 99,17%, în acest moment fiind doar acționar minoritar, cu 20,06%.
Nicolae Badea a mai deschis un proces împotriva lui Dinamo
În acest scenariu Dorin Șerdean/Lotus, acționarul majoritar de acum, se va prăbuși de la 72,87% la doar 0,75%, Nicolae Badea/ACSFC Dinamo de la 7,03% la 0,07%, iar Cornel Dinu de la 0,03 la 0,003%. Administratorul judiciar precizează că prin convertirea în acțiuni a creanțelor garantate APCH indicatorii societății se îmbunătățesc considerabil.
Avocații lui Nicolae Badea au înregistrat cererea de plată în valoare de 433.615,67 lei, pe 8 iunie 2022, la sediul administratorului judiciar RTZ&Partners SPRL, împreună cu toate documentele doveditoare. E vorba de creanțele născute după data deschiderii procedurii de insolvență.
Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu consideră că solicitarea lui Nicolae Badea este neîntemeiată, menționând că sumele respective reprezintă contravaloarea serviciilor de publicitate prestate de către Dinamo 1948 S.A, în favoarea Computerland.
„În primul rând, trebuie menționat faptul că societatea Computerland solicită achitarea unor sume de bani pe care menționează că le-a făcut în numele și pe seama lui Dinamo 1948 SA, însă creditoarea omite să aducă la cunoștință subscrisei și celorlalți participanți la procedură de insolvență că aceste plăți sunt făcute în baza contractului nr. 1 din data de 25.03.2021 și a actelor adiționale încheiate ulterior”, se arată în documentul de la Tribunalul București.
În susținerea argumentelor prezentate judecătorului sindic, Zăvăleanu a mai explicat:
„Cele două părți au încheiat la data de 25.03.2021 un contract de prestări servicii de branding și publicitate având ca obiect prestarea de servicii de branding și publicitate de către Dinamo 1948 în favoarea Computerland, în condițiile prezentului contract, prin promovarea logo-ului Computerland în cadrul competiției fotbalistice LIGA 1 România, cu participare națională și având un caracter oficial, ce vor fi organizate începând cu 1 august 2021 și până la finele sezonului competițional 2021/2022, respectiv 31 mai 2022”.
Ulterior, informează administratorul judiciar, la data de 12 iulie 2022, cele două părți au prelungit parteneriatul până la 31 decembrie 2022 și au modificat câteva articole:
„Valoarea contractului” – prin suplimentarea acesteia cu valoarea generata prin însumarea facturilor emise în atenția Dinamo 1948, dar plătite de către Computerland România, care urmează a fi Anexate la prezentul contract.
”Durata contractului” – prin prelungirea sa, începand cu 01.06.2022 până la 31.12.2022.
„Plata. Modalități de plată” – prin suplimentarea modalităților de plată, fiind adăugată varianta prin care Computerland va achita pentru și în numele Dinamo 1948, facturile aferente următoarelor servicii:
- de închiriere a unui apartament în vederea asigurării cazării unor membrii ai echipei Dinamo, pe o perioada stabilită de comun acord
- de întreținere a terenului central din complexul sportiv „Dinamo”
- de întreținere a bazei Dinamo-Săftica
Potrivit explicațiilor lui Răzvan Zăvăleanu, părțile s-au înțeles ca facturile aferente prestării serviciilor mai sus amintite, emise de către furnizori în atenția Dinamo 1948, să fie plătite de Computerland în numele și pe seama lui Dinamo 1948 S.A, în bază unei solicitări de plată emisă de către Dinamo în atenția Computerland.
În acest sens, susține administratorul judiciar, în schimbul plăților efectuate de către Computerland, Dinamo 1948 S.A. a oferit servicii de branding și publicitate în favoarea Computerland, prin promovarea logo-ului „Computerland” în cadrul competiției fotbalistice Liga 1 România, 2021/2022.
Zăvăleanu a dat de înțeles că firma lui Nicolae Badea ar fi făcut plăți pentru Dinamo din proprie inițiativă, în afara contractului: „Orice alte plăți făcute de către Computerland România, ori refacturări pe care creditoarea le solicită la plată sunt neavenite, fiind făcute fără a se solicita vreodată plata acestor servicii, fiind făcute la inițiativa creditoarei”.
Este de la sine înțeles faptul că presupusa creditoare nu este îndreptățită la plata sumelor solicitate, acestea reprezentând doar contravaloarea serviciilor de publicitate prestate de către Dinamo 1948 SA în favoarea ei, în condițiile agreate de părți, indiferent de natura solicitărilor sau de sumele plătite în numele și pe seama debitoarei.
Mai mult decât atât, reamintim faptul că atât contractul nr. 1 din data de 25.03.2021, cât și actele adiționale au fost făcute ținând cont de relația îndelungată și între Dinamo 1948 SA și Computerland România SRL prin asociatul Unic și Președintele Nicolae Badea.
În baza aceleași relații îndelungate a fost întocmit și Contractul de prestări servicii de publicitate din data de 20.05.2022, între aceleași părți, de care au beneficiat cei de la Computerland.
Pentru toate aceste motive, administratorul judiciar apreciază că cererea de plată este neîntemeiată, urmând a respinge solicitarea depusă de către presupusa creditoare în cadrul procedurii de reorganizare a debitoarei DINAMO 1948 SA
Pentru toate aceste motive, administratorul judiciar apreciază că cererea de plată este neîntemeiată, urmând a respinge solicitarea depusă de către presupusa creditoare în cadrul procedurii de reorganizare a debitoarei DINAMO 1948 SA
Raport RTZ&Partners SPRL
{{text}}