Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Ministrul Germaniei, gest sfidător în fața lui Infantino și a șeicilor! Imaginea din tribune e virală

+11 Foto
Nancy Faeser (dreapta), cu banderola „One Love” pe braț/ foto Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 23 noiembrie 2022

Nancy Faeser (foto dreapta), Ministrul de Interne al Germaniei, a purtat banderola „One Love”, interzisă fotbaliștilor, la meciul nemților cu Japonia, scor 1-2.

Ea s-a așezat chiar lângă Gianni Infantino, președintele FIFA. Cei doi s-au salutat la începutul meciului, dar pe parcursul partidei nu au discutat deloc.

Banderola „One Love”, semn al toleranței și diversității, a fost interzisă jucătorilor pe duratat Campionatului Mondial din Qatar. În cazul în care aceștia ar fi purtat-o, ar fi primit un cartonaș galben și ar fi riscat suspendări. La Mondial, jucătorii cu două cartonașe galbene sunt suspendați un meci.

+11 Foto
Nancy Faeser, Ministrul de Interne al Germaniei, cu banderola „One Love” lângă Infantino, foto: Imago

Interzicerea banderolei a stârnit o adevărată furtună la Berlin. S-a mers până într-acolo încât unii politicieni germani au cerut Federației (DFB) să retragă echipa de la turneul final indiferent de consecințe! 

Jucătorii Germaniei au protestat înainte de meciul cu Japonia

Naționala Germaniei a protestat împotriva FIFA înaintea meciului cu Japonia din prima etapă a grupei E de la Campionatul Mondial.

La poza oficială, Neuer, Muller & Co. au apărut cu mâna la gură, aluzie evidentă la frustrarea nemților privind libera exprimare. FIFA a interzis purtarea banderolei „One Love”, semn al toleranței și al diversității.

FIFA a interzis purtarea banderolei „One Love”

FIFA le-a amenințat cu sancțiuni drastice pe naționalele care voiau să poarte banderola, pe linie sportivă, iar luni, la 12:00, ora României, Olanda, inițiatoarea proiectului, a cedat prima și a anunțat că renunță. Apoi, rând pe rând, au „îngenuncheat” și celelalte: Anglia, Belgia, Țara Galilor, Elveția, Danemarca, Franța și, într-un final, și Germania.

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial:  

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.