Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Ovidiu Ioanițoaia, categoric după rezultatul de la CM: „Această echipă nu are ce căuta la un Mondial”

Ovidiu Ioanițoaia/ captură TVR1

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 23 November 2022

Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, a vorbit despre umilința suferită de Costa Rica în fața Spaniei, scor 0-7, în grupele Campionatului Mondial din Qatar.

Jurnalistul pune la îndoială sistemul de calificare la CM și consideră că naționala din Costa Rica nu este de nivelul unui asemenea turneu. 

Costa Rica face parte din confederația CONCACAF, care dă alte 3 echipe la acest Mondial: SUA, Canada, Mexic. Primele 3 echipe din clasamentul preliminariilor CONCACAF se califică direct, iar a patra joacă un baraj cu o echipă din altă confederație. Costa Rica a terminat pe 4 în preliminarii și a trecut de Noua Zeelandă, reprezentanta Oceaniei, scor 1-0.

Ovidiu Ioanițoaia: „Costa Rica nu are ce căuta la Mondial”

„Acest rezultat (n.r. - Spania - Costa Rica 7-0) ar trebui să dea de gândit celor de la FIFA, în legătură cu sistemul de calificare la CM. Costa Rica nu ar avea ce să caute la Mondial. La turneul final să joace cei mai buni. Nu împărțirea asta pe zone.”, a punctat Ovidiu Ioanițoaia la emisiunea „Sport Mondial”, de la TVR1.

Directorul Gazetei a vorbit și despre șansele Germaniei de a trece de grupa cu Spania, Costa Rica și Japonia. Nemții au pierdut cu niponii în prima rundă, scor 1-2.

„În mod normal, Germania e acasă. Logic e ca Japonia să bată Costa Rica. Face 6 puncte și e calificată. Și prin jocul rezultatelor, dacă ar fi egalitate de puncte, Spania a dat 7 goluri și are un golaveraj foarte bun. Nu cred că Germania poate bate Costa Rica cu 7-0”, a spus Ovidiu Ioanițoaia, potrivit sursei menționate.

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.