Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Imagini de-a dreptul emoționante surprinse în tribune la Țara Galilor - Iran » Lacrimi și „sânge” în memoria Mahsei Amini

+22 Foto
Suporterii Iranianului au oferit momente emoționante la startul meciului cu Țara Galilor de la Campionatul Mondial.

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Răzvan Luțac  —  Friday, 25 November 2022

Suporterii Iranului au oferit momente emoționante la startul meciului cu Țara Galilor de la Campionatul Mondial. Momentul imnului a generat reacții sensibile în tribune, moartea Mahsei Amini tulburându-i în continuare pe iranieni.

  • Reporterii GSP Andrei Crăițoiu și Dan Udrea transmit live, de la masa presei, cele mai tari informații de la confruntarea Țara Galilor - Iran. 

Spre deosebire de primul meci, 2-6 contra Angliei, jucătorii iranieni au ales să cânte imnul. Iar producătorii partidei au prezentat mai multe persoane care au izbucnit în hohote de plâns. În tribune, fotografii au surprins femei iraniene care și-au desenat pe obraji lacrimi de culoarea sângelui, informează trimișii GSP în Qatar. 

+22 Foto
Suporterii Iranianului au oferit momente emoționante la startul meciului cu Țara Galilor de la Campionatul Mondial / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Înainte de prima partidă, fotbaliștii lui Queiroz au refuzat să cânte în semn de protest pentru situația din țară. Acolo unde continuă revoltele declanșate de moartea fetei acuzate că nu a purtat corect hijabul, Mahsa Amini. 

Iranienii au fost anunțați că riscă represalii

Fotbaliștii Iranului au fost avertizați de oficialii de la Teheran că riscă represalii dacă vor mai refuza să cânte imnul, cum s-a întâmplat înaintea meciului cu Anglia. „Nu vom permite nimănui o asemenea insultă”, a comentat Medhi Chamran, președintele Consiliului Municipal al Capitalei. 

Jucătorii au apelat la amintita formă de protest pentru a marca astfel solidaritatea cu protestele declanșate în țară după moartea tinerei Mahsa Amini, în timp ce era în custodia poliției morale iraniene, pe 16 septembrie. Mahsa fusese arestată pe motiv că renunțase la ținuta obligatorie pentru femei în Iran.

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial din Qatar: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.