Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Controversă la Campionatul Mondial » A purtat ghete cu steagul Rusiei: „De ce să îmi fie frică? E casa mea, sunt un om liber!”

FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 25 November 2022

Mijlocașul camerunez Gael Ondoua (27 de ani) a avut steagul Rusiei imprimat pe ghete în timpul meciului cu Elveția, scor 0-1, din grupa G a Campionatului Mondial de fotbal.

Gael Ondoua este un fotbalist cu o poveste aparte. S-a născut în Yaounde, capitala Camerunului, dar a copilărit în Rusia. Și-a urmat acolo tatăl, angajat la consultatul camerunez de la Moscova. Mijlocașul are dublă cetățenie. Ar fi vrut să evolueze pentru prima reprezentativă a statului european, dar a așteptat în zadar convocarea.

În cele din urmă, fotbalistul format de Lokomotiv Moscova s-a resemnat și a debutat pentru Camerun, în luna martie a acestui an. Prezent la Campionatul Mondial, Ondoua a atras toate privirile.

Steagul Rusiei, pe gazon la Campionatul Mondial

Gael Ondoua, în prezent sub contract cu Hannover, a fost introdus în minutul 68 al meciului Camerun - Elveția, la scorul de 1-0 pentru europeni. Fanii fotbalului au remarcat un detaliu frapant. Pe ghetele lui erau imprimate două steaguri, cel al Camerunului și cel al Rusiei, națională interzisă la Mondial din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. 

Ghetele purtate de Ondua în meciul cu Elveția

Gael Ondoua consideră că gestul a fost unul firesc: „De ce să-mi fie frică să ies pe teren în ghete cu steagul Rusiei? Este casa mea, am crescut acolo şi tot acolo locuiesc acum. Vreau să trăiesc acolo după ce mă retrag. Nu îmi este frică de nimic. Mă simt un om liber. Camerunul şi Rusia sunt casa mea şi asta nu se va schimba niciodată”.

7 echipea bifat Gael Ondoua în carieră: Lokomotiv Moscova, CSKA Moscova II, Vejle, Zorya, Anzhi, Servette și Hannover

Banderola „One Love” a fost interzisă! Steagul Rusiei, nu

FIFA ia în considerare să îi sancționeze cu cartonaș galben încă dinainte de începerea meciurilor pe căpitanii naționalelor care vor purta banderola „One Love”, organizație care luptă pentru drepturile comunității LGBTQ. 

Oficialii forului se bazează pe o regulă introdusă în regulament, potrivit căreia echipamentele nu au voie să poarte însemne religioase, politice sau discriminatorii.

VIDEO. Interviu cu un ziarist român, născut în Iran, după victoria istorică obținută în fața Tării Galilor, 2-0: „Eu folosesc cuvintele pentru a-mi câștiga existența, dar acum nu le găsesc!”

>

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial din Qatar: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.